ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα – Ηρώων Πολυτεχνείου: Οι αυτοσχέδιοι «Σουμάχερ» και το βαν του Ανακριτικού

Στιγμιότυπο 2022 08 16 20.00.51
Η όλη κατάσταση μοιάζει σαν το ξεχαρβαλωμένο σήμα της φωτογραφίας. Και μιλάμε για έναν δρόμο στον οποίο πολύ συχνά πεζοπορούν τόσο ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης όσο και άλλα στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου και αρκετοί άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εμπλεκόμενοι με τα της τοπικής πολιτικής, όπως ο Μαρίνος Σκανδάμης του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καρπέτας, ο Γιάννης Λαϊνιώτης της «Ελληνικής Λύσης» κ.α.  

Η Ηρώων Πολυτεχνείου, για όποιον την «περπατήσει» απ’ το μεσημέρι και μετά έχει την εξής εικόνα: Αναρίθμητοι πατρινοί -όλων των ηλικιών- στα πεζοδρόμια, οδεύοντας προς την Πλαζ και αντιστρόφως. Και απ’ το απόγευμα και μετά, γεμάτο και τον παιδότοπο που ο Δήμος έφτιαξε (και επέκτεινε προσφάτως) στο ύψος της οδού Ευρώτα.

Ένας απ’ τους δρόμους της πόλης, δηλαδή, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι εξ ολοκλήρου πεζόδρομος, αν συνέτρεχαν και άλλες (κυκλοφοριακές) προϋποθέσεις.

Αλλά, δεν είναι. Και αφού δεν είναι πεζόδρομος, είναι κάθε δέκα λεπτά μια αυτοσχέδια «πίστα» ταχύτητας για βαριές μοτοσικλέτες και «φτιαγμένα» Ι.Χ. Αν θέλετε, όσοι θέλετε, αποδείξεις δεν έχετε παρά να σταθείτε στην άκρη του δρόμου και να μετρήσετε τους επίδοξους Σουμάχερ που δοκιμάζουν τα «γκάζια» τους απ’ την συμβολή με την Κανελλοπούλου έως την Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς και πιο μετά, την Τερψιθέας, την Αμερικής (στη νότια πλευρά της) και την Πέντε Πηγαδιών ως την Νόρμαν.

Η «Πολιτεία» το έχει γράψει και θα το ξαναγράψει. Ας κάνει η Τροχαία αισθητή την παρουσία της στην περιοχή. Κι ας λειτουργήσει, έτσι, αποθαρρυντικά σ’ όσους πιστεύουν ότι ο δρόμος είναι «ανοικτός», ενώ δεν είναι, με τόσο κόσμο στα πεζοδρόμια και στους παιδότοπους. Και αν νομίζει κανείς ότι δεν έχουν συμβεί ατυχήματα, κάνει λάθος.

Καθημερινά, σχεδόν, φτάνει στην περιοχή το γνωστό λευκό βανάκι του «Ανακριτικού». Αλλά, αυτό δεν φτάνει. Μέτρα χρειάζονται. Και πρόστιμα, ώστε να συμμορφωθούν όσοι δεν συμμορφώνονται. Και να είναι ασφαλείς όσοι πρέπει να είναι ασφαλείς.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.

221203143152 kontaxis dikigoros kivotos ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο από τους δικηγόρους του π. Αντωνίου – «Πέταξαν, παράνομα, στον δρόμο την οικογένεια του»

Την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της «Κιβωτού», σχολίασε ο ένας εκ των συνήγορών του, Θρασύβουλος ...