ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Κατακόρυφη πτώση στους εμβολιασμούς στο Μέγα Εμβολιαστικό

emvoliastiko kentro patra eisodos
Συνεχώς βελτιωμένη είναι η εικόνα και μειωμένα τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο διάστημα με τον αριθμό των διασωλωνωμένων να έχει πλέον πέσει στους 151 ενώ και οι εισαγωγές ασθενών με covid 19 είναι πλέον σε σταθερή ημερήσια βάση κάτω από 80-90.

Λόγω της βελτιωμένης αυτής κατάστασης και της λήξης του συναγερμού και των απαγορεύσεων όπως τα πιστοποιητικά και οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, λογικό είναι το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά το Πάσχα να έχει πέσει και η κίνηση στους εμβολιασμούς. Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μας είπε πως πράγματι οι εμβολιασμοί αυτή τη στιγμή είναι σε χαμηλό βαθμό λόγω της ύφεσης που παρατηρείται όσον αφορά σε νέα κρούσματα αλλά και το ότι έχει δημιουργηθεί ένα δυνατό τείχος ανοσίας ενάντια στην μετάλλαξη όμικρον που ήταν αρκετά μεταδοτική όπως αποδείχτηκε τον περασμένο χειμώνα με την πληθώρα κρουσμάτων.

Μιλώντας με νούμερα ο κ. Μπονάνος ανέφερε στο thebest.gr ότι συνολικά στην Αχαΐα, ένα νομό με πληθυσμό που αγγίζει τις 310.000 κόσμο, έχουν εμβολιαστεί και θωρακιστεί ενάντια στην πανδημία του covid 19, τουλάχιστον τα 2/3 των κατοίκων, τουτέστιν πάνω από 213.000. Σημαντικό είναι και το νούμερο που μας είπε πως την 3η, την λεγόμενη και αναμνηστική δόση του εμβολίου την έκαναν στην Αχαΐα περισσότεροι από τους μισούς, για την ακρίβεια 153.389 άνθρωποι.

Όπως μας είπε ο κ. Μπονάνος, τα εμβόλια θα έπρεπε να γίνονται κατά κύριο λόγο στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο στην Ακτή Δυμαίων που αποτελεί ίσως την καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή μας από πλευράς οργάνωσης, καθαριότητας, τήρησης των μέτρων, του χρόνου, κ.α.

Ωστόσο ο κ. Μπονάνος δεν έκρυψε και την ανησυχία του για το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο και το μέλλον του. «Βλέπω σύννεφα και πιθανό περιορισμό της λειτουργίας του», λέει προσθέτοντας πως θα είναι απόφαση της κεντρικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας το τι θα κάνει με τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα ανά τη χώρα το επόμενο διάστημα και πως η καθοδική πορεία στους εμβολιασμούς και η μείωση του ενδιαφέροντος παίζουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον τους.

Αυτή στη στιγμή στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας η προσέλευση καθημερινά έχει μειωθεί κάτω και από τα πενήντα άτομα.

You may also like

Comments are closed.