ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Καταγγελίες για την διάθεση ψωμιού

Παρά τα μέτρα που θεσπίστηκαν για τον τρόπο διακίνησης και πώλησης του ψωμιού, παρουσιάζεται το φαινόμενο της διακίνησης του άρτου ασυσκεύαστα.

21 5

Το θέμα της λειτουργίας ορισμένων πρατηρίων είχε τεθεί σε συζητήσεις των μελών του Συλλόγου Αρτοποιών της Πάτρας: «Κάποιοι υπό αμφισβήτηση συνάδελφοι είδαν αυτή την ‘ιδέα’ ως μέσον αύξησης των εσόδων τους και από βιοτέχνες θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εμπόριο, βγάζοντας στην κυριολεξία το ψωμί στον δρόμο.

Έτσι παρά τα μέτρα που θέσπισε η πολιτεία για τον τρόπο διακίνησης, διάθεσης και πώλησης του ψωμιού, παρουσιάζεται το εκφυλιστικό φαινόμενο πρατήρια άρτου να διαθέτουν, να διακινούν και να διαδίδουν τον άρτο και τα αρτοσκευάσματα ασυσκεύαστα στα ράφια τους.

Σαν να μην φτάνει αυτό έχουν εξοπλιστεί παρανόμως με μικρά φουρνάκια όπου ψήνουν τυρόπιτες, τσουρέκια κ.λπ. κατεψυγμένα και τα παρουσιάζουν ως φρέσκα», είχε επισημάνει γνωστός αρτοποιός της Πάτρας.

Αρκετοί συνδικαλιστές αρτοποιοί έχουν ζητήσει να μπει φραγμός στην ασύδοτη πώληση ψωμιού και μάλιστα σε βάρος της υγείας των καταναλωτών. Μόνο που μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

«Είναι καιρός πιστεύω η Συντεχνία μας να στείλει μερικούς εξυπνάκηδες στον Εισαγγελέα με την ερώτηση ‘ή συμμορφώνεσαι, ή το κλείνεις’ και ησυχάζουμε. Αρκετά η Συντεχνία μας τους χαϊδεύει τ’ αυτιά περιοριζόμενη μόνο σε αναποτελεσματική αλληλογραφία.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στηλιτεύσω περαιτέρω την αποδοκιμασία που πρέπει να τύχουν από την τάξη μας και οι εμποροφουρναραίοι που τροφοδοτούν παράνομα πρατήρια άρτου τα οποία έχουν υπό την υπόθαλψή τους», καταλήγει ο γνωστός Πατρινός αρτοποιός μιλώντας στην «Πολιτεία».

Θυμίζουμε επίσης, την αναφορά στην «Πολιτεια» (7 Νοεμβρίου) του Β΄ Αντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ στον κλάδο των Αρτοποιών, κ. Ανδρέα Παπαϊωάννου, για την έντονη δυσφορία των αρτοποιών, αφού το ψωμί μπήκε και στο Καλάθι του Νοικοκυριού.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

317563752 2275069279341644 1195958024336886083 n ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αιγιάλεια: Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης αλλά και … η αδιαφορία του Δήμου! Με σοβαρά προβλήματα υγείας και αποκλεισμένη από το σπίτι της…

Συνεχίζεται το δράμα της 47χρονης γυναίκας από την Αιγιάλεια με σοβαρά προβλήματα υγείας! Το σπίτι ...

Comments are closed.