Πάτρα: Καταστηματάρχες ”απαντούν” με μήνυση στα κορονοπάρτι

Facebook
Twitter
Του Αχιλλέα Ροδίτη
Η «Πολιτεία» αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι πολλά από τα υπαίθρια κορωνοπάρτι δεν αποτελούν μια… και τόσο «αθώα» αυθόρμητη διοργάνωση ξεφαντώματος για τους νέους, αλλά μια καλοσχεδιασμένη εκδήλωση με οικονομικό κέρδος για τους διοργανωτές τους.

Εν ολίγοις, πρόκειται για μια πρώτης τάξεως «μπίζνα» – κατά άλλους, «αρπαχτή» – αφού επί της ουσίας πρόκειται για πάρτι που προϋποθέτουν οργάνωση, προμήθειες σε ποτά, αναψυκτικά, ηχητικά συστήματα, ακόμα και οικονομικές συμφωνίες με dj’s, καθώς επίσης και διαφημιστική καμπάνια -επί πληρωμή- σε όλα τα social media (όχι μόνο στο φέισμπουκ αλλά περισσότερο στο ίνσταγκραμ και το σνάπτσατ, που είναι πιο διαδεδομένα στη νεολαία).

Η συνέχεια στην είδηση είναι:

Πρώτον: Η επιβεβαίωση

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας επιβεβαιώθηκε πλήρως μετά την δημοσίευση του. Τόσο από καταστηματάρχες στην Εστίαση, που ανέδειξαν τις επισημάνσεις μας ότι μοιραία γίνονται θύματα αθέμιτου ανταγωνισμού από τα κορωνοπάρτι, όσο όμως και από αστυνομικούς οι οποίοι πάντως δεν έδωσαν σαφείς απαντήσεις-εξηγήσεις ως προς το «γιατί δεν εμποδίζουν ένα κορωνοπάρτι πριν την πραγματοποίηση του, εφόσον η διαφήμιση του στο Διαδίκτυο είναι τέτοια που γνωρίζει… όλη η πόλη πότε θα γίνει και πού».

Δεύτερον: Κατατίθεται μηνυτήρια αναφορά

Εντός των επόμενων ημερών, αν όχι ωρών, πρόκειται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών από επιχειρηματία της Εστίασης ο οποίος με την βοήθεια του δικηγόρου του έχει ήδη συντάξει πλήρη φάκελο προσκομίζοντας και το ρεπορτάζ της «Πολιτείας» αλλά και πληθώρα άλλων στοιχείων, ακόμα και φωτογραφικό υλικό-ντοκουμέντο, για κορωνοπάρτι που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή χιλιάδων ατόμων σε δημόσιο υπαίθριο χώρο δίπλα από το δικό του κατάστημα.

Και επειδή μάλιστα το μαγαζί του φέρει την ονομασία σήματος κατατεθέν της περιοχής, πολλοί θεώρησαν ότι το κορωνοπάρτι διοργανώθηκε από την… ίδια την επιχείρηση. «Ποιος με προφύλαξε εμένα και το όνομα της επιχείρησης μου όταν τηρούμε ευλαβικά και με το παραπάνω όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δίπλα στο μαγαζί μου κάποιοι διοργανώνουν κανονική συναυλία χωρίς κανείς να τους εμποδίζει;» είναι η προφανής και εύλογη απορία του επιχειρηματία και συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φάκελος που θα κατατεθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, θα φτάσει στα χέρια επίσης των τοπικών αρχών και φορέων: στον δήμαρχο Πατρέων και στον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, στους βουλευτές του νομού όλων των κομμάτων, στον Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Δυτικής Ελλάδας και στον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας.

Αξιοσημείωτη είναι η εξέλιξη, ότι ο πατέρας ενός εκ των διοργανωτών κορωνοπάρτι ανέλαβε την προσωπική ευθύνη ενώπιον επαγγελματιών της Εστίασης στην οποία δραστηριοποιήθηκε και ο ίδιος στο παρελθόν. Δεν δίστασε μάλιστα να επισκεφθεί φίλους του επιχειρηματίες και μόνος του να τους γνωστοποιήσει πως ο γιος του ήταν μεταξύ διοργανωτών και να τους διαβεβαιώσει ότι «δεν πρόκειται να ξαναγίνει ποτέ το ίδιο», τουλάχιστον όσον αφορά το δικό του παιδί.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top