ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Κατεβάζουν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί

Facebook
Twitter
Κατεβάζουν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί, βλέποντας τα πράγματα για τον κλάδο τους να χειροτερεύουν, αντί να καλυτερεύουν.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η ελάχιστη δουλειά που είχαν πριν από τις γιορτές, χάθηκε και αυτή το διάστημα που ακολούθησε. Υπάρχει μια ακόμα σημαντική πτώση στην κίνηση και στο ενδιαφέρον του κόσμου για να πάρουν ένα ταξί και να πάνε στην δουλειά τους από τις γιορτές και μετά.

Την διαπίστωση αυτή οι οδηγοί την εξηγούν με την αύξηση των υποχρεώσεων που έχει πλέον ένα νοικοκυριό για να πληρώσει εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Έχουν ανέβει όλα και έτσι ο άλλος ακόμα και να έχει ανάγκη να πάρει μία κούρσα για να κάνει την δουλειά του θα το σκεφτεί αρκετά.

Όμως εκείνο που έχει κάνει τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί να έχουν φτάσει στο… αμήν δεν είναι τόσο η πτώση των εσόδων, όσο κυρίως η αύξηση των εξόδων. Βασικό σημείο αιχμής είναι η άνοδος των καυσίμων.

Η βενζίνη έχει φτάσει στην Πάτρα το 1,90 ευρώ το λίτρο, τιμή που αναμένεται να ξεπεραστεί άμεσα το επόμενο διάστημα και να αγγίζει τα 2 ευρώ. Τα έξοδα πλέον για ένα ταξί είναι τόσο πολλά που αντιστοιχούν στο 80% των εσόδων για αυτό και οι περισσότεροι από αυτούς προτιμούν να περιμένουν στην πιάτσα ένα πελάτη, παρά να κινούνται στους δρόμους και να τον αναζητούν.

«Πλέον δεν συμφέρει να κινείσαι. Περιμένεις και αν έρθει ο πελάτης ήρθε» έλεγε χαρακτηριστικά έμπειρος οδηγός ταξί της Πάτρας που έχει ζήσει τα καλά χρόνια του επαγγέλματος και βλέπει πλέον το όλο πράγμα να φθίνει.

Ήδη πάντως αρκετοί έχουν αλλάξει επάγγελμα ή ψάχνονται προς αυτή την κατεύθυνση…

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top