ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Καθημερινές κινητοποιήσεις έξω από το Δημαρχείο ξεκινούν οι μουσικοί της Δημοτικής Μπάντας

wdmgguvqph626131dad044f

Με απαντητική ανακοίνωση του εκπροσώπου των μουσικών της Δημοτικής Μπάντας Δημήτρη Μπεγλερίδη γνωστοποιείται πως θα προβούν σε καθημερινές κινητοποιήσεις έξω από το Δημαρχείο της οδού Μαιζώνος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των μουσικών, οι οποίοι απευθύνονται στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, «πώς γίνεται κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε του Πολιτιστικού να δαπανάτε για το φεστιβάλ γλυπτικής διάρκειας 1 μήνα, 107.000 ευρώ και για εμάς δεν έχετε ποτέ χρήματα και ρίχνετε τις ευθύνες στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην Περιφέρεια.

Φτάνει η κοροϊδία και τα επαναλαμβανόμενα προς εμάς ψέματα και τον Πατραϊκό λαό περί Δημοτικής Μουσικής (Μπάντα).

Άλλωστε στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με το Δήμαρχο μας παρότρυνε να προβούμε σε κινητοποιήσεις προκειμένου να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας».

Να προσθέσουμε πως ο Δήμαρχος Πατρέων έθεσε με επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη το όλο θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων δεκάδων μουσικών της Μπάντας του Δήμου Πατρέων και της ανάγκης έκτακτης χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Οργανισμού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της Δημοτικής Μουσικής. Ο κ. Πελετίδης συγκεκριμένα ανέφερε πως είναι επιτακτική η ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων από το Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν από την επαναστελέχωση της Μπάντας του Δήμου, με έμπειρους και άξιους μουσικούς, που δικαίως διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία.

You may also like

Comments are closed.