ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κλείνουν και στη συνέχεια εξαφανίζονται τα περίπτερα από κέντρο και συνοικίες

fa 1 4 850x460 1

Λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο τα περίπτερα στην Πάτρα και δεν μιλάμε μόνο για αυτά που κλείνουν, αλλά για αυτά που εξαφανίζονται εντελώς από τα πεζοδρόμια αφού έχουν χρόνια για να λειτουργήσουν, μη έχοντας κάποια προοπτική για κάτι τέτοιο.

Μόνο τους τελευταίους έξι μήνες έχουν «σηκωθεί» πάνω από δέκα περίπτερα, σε διάφορες γειτονιές του κέντρου, αλλά και στις συνοικίες. Πρόκειται για περίπτερα που έχουν κλείσει από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και από τότε δεν άνοιξαν ποτέ. Οπότε ο δήμος τα πήρε για να ελευθερώσει τα πεζοδρόμια.

Από τα πέντε περίπτερα που έκλεισαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης είναι ζήτημα αν έχουν ανοίξει τα δύο από αυτά, ενώ στη συνέχεια το ένα εκ των δύο δεν άντεξε και έκλεισε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός των περιπτέρων στην Πάτρα είναι μικρότερος από 120.

Ουσιαστικά τα μόνα περίπτερα που λειτουργούν είναι αυτά στις πλατείες και στους κομβικούς δρόμους, ενώ όλα έχουν μείωση της κίνησης τους, σε σύγκριση με την εποχή πριν από την πανδημία που ξεπερνάει το 40%.

You may also like

Comments are closed.