ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Κλειστά από την Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη τα διαγνωστικά εργαστήρια

diagnvstika 666x399 1

Κατεβάζουν ρολά από την Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια της περιοχής μας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προείσπραξη του Clawback, με αποτέλεσμα να φθάνουν σε αδιέξοδο.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος ΣΙΔΕΙΔΕΛ Κυριακή Κώτσα σε χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε πως «Η ανοχή μας έχει εξαντληθεί και η αγανάκτηση για την ισχύουσα κατάσταση έχει φτάσει στο ζενίθ. Από το 2013 μέχρι και σήμερα ο ΕΟΠΥΥ καταλογίζει στους εργαστηριακούς γιατρούς το κόστος της διάγνωσης των ασφαλισμένων. Δεν είναι δυνατό να εφαρμόζεται κλειστός προϋπολογισμός με ασύδοτη συνταγογράφηση! Επιβάλλεται να ισχύσουν τα θεσμοθετημένα πρωτόκολλα για τον έλεγχο αυτής. Η πολιτεία έχει τα μέσα να το πράξει, απαιτείται να υπάρξει και η βούληση!»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως στηρίζει και συμπαραστέκεται στην κινητοποίηση του κλάδου από 26/11 έως και 30/11, τονίζοντας πως τα εργαστήρια θα παραμείνουν ανοικτά για να εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο για τους ελέγχους για τεστ Covid

You may also like

Comments are closed.