ΠΑΤΡΑ: Κλειστή και αυτό το καλοκαίρι η Βεράντα του Κάστρου

Facebook
Twitter
3878736

Όλα καλά και όλα ωραία με την ανάπλαση της Άνω πόλης, όμως, αυτό που θλίβει τους περαστικούς από την περιοχή του Κάστρου και του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την κλειστή πόρτα της Βεράντας.

Η βεράντα του Κάστρου παραμένει κλειστή εδώ και πάνω από μια δεκαετία και έτσι συμπληρώνεται ένα ακόμα καλοκαίρι που ο χώρος αυτός είναι μη διαθέσιμος για το κοινό.

Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο και αυτός είναι ο λόγος που παραμένει κλειστός με απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να προστατευθεί από βανδαλισμούς, από φθορές και από την παρουσία ατόμων που εμφανίζονταν τις νύχτες και τον είχαν κάνει στέκι τους.

Για να λέμε την αλήθεια ο χώρος αυτός και να δινόταν φέτος στην διάθεση του κοινού είναι σε τέτοια κατάσταση που δεν θα ήταν προσβάσιμος για επισκέψεις. Χρειάζονται παρεμβάσεις και η ανάλογη διαμόρφωση του, ενώ επιπλέον και το έργο της ανάπλασης της Άνω πόλης είναι σε εξέλιξη και έτσι οι γύρω δρόμοι που οδηγούν σε αυτό θυμίζουν εργοτάξιο.

Όμως όταν με το καλό ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Άνω πόλης, σε συνδυασμό με το έργο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου που ανακαινίζεται, όλη αυτή η περιοχή του Κάστρου, από την ακτίνα των σκαλιών του Αγίου Νικολάου έως στην Δεξαμενή, θα είναι ένα από τα σημεία της Πάτρας, με δεκάδες επισκέπτες, ντόπιους και τουρίστες.

Οπότε καλό θα ήταν τότε, έστω και για κάποιες ώρες της ημέρας, η Βεράντα του Κάστρου να ανοίξει για το κοινό αφού πρώτα γίνουν οι ανάλογες εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου. Είναι άλλωστε ένα από τα τοπωνύμια της Πάτρας κα της περιοχής της Άνω πόλης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top