Πάτρα: Κοινό μέτωπο κατά των funds από εμπορικό κόσμο και επαγγελματίες

Facebook
Twitter
photo_2023-12-31_14-11-00

Κοινό μέτωπο κατά των funds σχηματίζει ο εμπορικός κόσμος και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής που έχουν πάρει δάνεια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και βρίσκονται με τη θηλιά στο λαιμό.

Πρόκειται για επαγγελματίες που για αρκετά χρόνια δεν έχουν καταφέρει να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες, αυτά έχουν μετατραπεί σε funds και έχουν γίνει ένας μόνιμος βραχνάς για αυτούς από τον οποίο δεν μπορούν να απαλλαγούν.

Το κοινό μέτωπο που έχει σχηματίσει ο Εμπορικός Σύλλογος, με την στήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή για την ρύθμιση των χρεών αυτών με τα funds, καθώς απειλούν να τους πάρουν σπίτια και περιουσίες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι κόκκινοι δανειολήπτες που έχουν χρέη από επαγγελματικά δάνεια για να ρυθμίσουν τα χρέη τους θα πρέπει να πληρώσουν το 10% του συνόλου προκαταβολικά και στη συνέχεια ανάλογα με τους διακανονισμούς που θα τους υποδείξουν τα funds να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Επί της ουσίας εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία ασφαλιστική δικλείδα για τους επαγγελματίες – κόκκινους δανειολήπτες από τα funds, παρά τις αλλαγές που έχει φέρει η νέα νομοθεσία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top