ΠΑΤΡΑ: Κυκλοφοριακό χάος στο φουλ σε Αγ. Σοφίας, Οβρυά, Περιμετρική και αλλού! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Facebook
Twitter
Κεντρική (κυκλοφοριακό)_

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Το ότι η Πάτρα αντιμετωπίζει οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα παντού στο κέντρο της αλλά και σε συνοικιακούς δρόμους, είναι γεγονός και γνωρίζουμε άπαντες πού εμφανίζεται σε μεγαλύτερη ένταση το πρόβλημα. Έτσι, σήμερα δεν θα εστιάσουμε σε περιοχές και οδούς όπου το κυκλοφοριακό ξέρουμε πως είναι μια πάγια κατάσταση εδώ και χρόνια, αλλά θα επικεντρώσουμε σε συγκεκριμένα σημεία όπου εμφανίστηκε εξαιτίας μιας παρέμβασης ή κάποιου έργου.

 

Αλλά και σε σημεία όπου όταν ξεκινήσουν οι πολύ-συζητημένες αλλαγές κατεύθυνσης σε δρόμους, οι γνωστές αντιδρομήσεις ή και αμφιδρομήσεις, πιθανολογείται από πολλούς ότι θα επικρατήσει το απόλυτο χάος. Τα παραθέτουμε όλα προς γνώση των αρμοδίων και με την ελπίδα: αφενός ,όπου «δημιουργήθηκε» το πρόβλημα από κάποια παρέμβαση, να διορθωθεί το συντομότερο, αφετέρου, να ριχθεί μεγαλύτερο βάρος και περισσότερη σκέψη σε περιπτώσεις επικείμενων αλλαγών που ίσως να πυροδοτήσουν ακόμα μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, εάν αυτές, (οι αλλαγές), δεν συνοδευτούν και από παράλληλα μέτρα.

 

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Κεντρική (κυκλοφοριακό)_

Αν βρεθείς στην οδό Αγίας Σοφίας σε ώρα αιχμής, το μεσημέρι για παράδειγμα, γυρίζοντας απ΄ τη δουλειά, συνειδητοποιείς ότι «πέφτεις» σε μια ουρά οχημάτων, σε δύο λωρίδες, που κινούνται σημειωτόν και απατείται μεγάλη δόση υπομονής για να φάσεις ως το τέλος της ταλαιπωρίας. Εάν δε, προκύψει και κάποιο φορτηγό ή λεωφορείο τότε η κατάσταση γίνεται πράγματι πιο δύσκολη. Και δεν μιλάμε καν για τις στιγμές όπου μαζί με όλα αυτά συναντήσεις και διπλοπαρκαρισμένο όχημα, που επίσης είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή. Αυτό δημιουργεί απορίες σε οδηγούς για το τι θα συμβεί όταν η οδός μετατραπεί σε διπλής κατεύθυνσης, σύμφωνα με το σχέδιο των αντιδρομήσεων…

 

ΟΒΡΥΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΝ – ΚΛΑΟΥΣ

Ουρές χιλιομέτρων λόγω έργου και μη διανοίξεων

ΟΒΡΥΑ

Οβρυά 1

Οβρυά 3

Η απόλυτη ταλαιπωρία το τελευταίο χρονικό διάστημα την συναντά κανείς στην οδό Δημοκρατίας, στην περιοχή της Οβρυάς. Και είναι ταλαιπωρία σε καθημερινή βάση. Ενώ ειδικότερα την ημέρα του Πάσχα επικράτησε το απόλυτο πανδαιμόνιο λόγω της φυγής πολιτών προς τα χωριά της Αχαΐας. Οι ουρές που σχηματίστηκαν ήταν ατελείωτες και τα ΙΧ κινούνταν με ρυθμούς χελώνας, κάνοντας δύσκολο το γιορτινό Πάσχα για τους διερχόμενους αλλά και προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις άφιξης στους προορισμούς. Το «μποτιλιάρισμα» έφθανε μέχρι και την Ακρωτηρίου! Και όλα αυτά, καθώς στο ύψος της γέφυρας της Περιμετρικής εκτελούνται έργα και η λωρίδα καθόδου προς την Πάτρα είναι «κομμένη» ενώ στο σημείο έχουν τοποθετηθεί προσωρινοί φωτεινοί σηματοδότες από τον εργολάβο, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται εναλλάξ, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

 

ΠΑΤΡΩΝ – ΚΛΑΟΥΣ

Πατρών - Κλάους

 

Και η Πατρών – Κλάους δεν ξεφεύγει από τη λίστα των πιο ταλαιπωρημένων» περιοχών όσον αφορά το κυκλοφοριακό.

Από το ύψος του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μέχρι και τον κόμβο του Κούκου και αντιστρόφως, (και στα δύο ρεύματα), τα πρωινά και τις μεσημβρινές ώρες κινούνται σημειωτόν.

Όλα αυτά λόγω της έλλειψης κάθετων δρόμων και του σχεδίου διανοίξεων που από την δεκαετία του ’90 είναι στα «συρτάρια».

 

 

 

ΜΙΝΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ

Περιμετρική 2) - Ταμπάχανα

Για τις εισόδους της μίνι περιμετρικής της Πάτρας έχουμε ξαναγράψει. Τόσο από την πλευρά της Αγίας Σοφίας, όσο και από την… απέναντι, στην περιοχή Ταμπαχάνων. Η «όαση» της γρήγορης μετάβασης από την μια πλευρά στην άλλη, για τους οδηγούς, «πληρώνεται» στις εισόδους με την ταλαιπωρία στην αναμονή για αρκετά λεπτά, με όποιες καιρικές συνθήκες επικρατούν.

Στη δε, πλευρά της Αγίας Σοφίας τα πράγματα φαίνεται να είναι χειρότερα και από άποψη κινδύνου, εξαιτίας των οχημάτων που λόγω συνωστισμού, κατά το πρώτο ήμισυ είναι στον δρόμο προς την περιμετρική και κατά το δεύτερο ήμισυ είναι εντός του δρόμου προς Αγίας Σοφίας, εμποδίζοντας τα υπόλοιπα οχήματα. Αλλά και στα Ταμπάχανα, το «χάος» αποτελεί καθημερινότητα, τα μεσημέρια.

Περιμετρικη 1) - Αγ. Σοφίας

  

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ& ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ

 

Αγίας Τριάδας

Ειδικά για το πρόβλημα της Γεωργίου Παπανδρέου, από την Καλαβρύτων, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μέχρι και την Ελευθερίου Βενιζέλου, έχουμε πολλάκις γράψει πως ο σχηματισμός ουράς ακινητοποιημένων ΙΧ, σε καθημερινή βάση, είναι αποτέλεσμα της αλλαγής στους χρόνους των φωτεινών σηματοδοτών, προς αποφυγή ατυχημάτων. Ο χρόνος πρασίνου μειώθηκε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ως εκ τούτου, ελάχιστα οχήματα προλαβαίνουν να περάσουν από την Ελ. Βενιζέλου κι έτσι όλα τα υπόλοιπα περιμένουν στην ουρά… Το ίδιο ακριβώς, βέβαια, επικρατεί και από την αντίθετη πλευρά, στην οδό Ακρωτηρίου, από Βενιζέλου προς Ταραμπούρα. Αλλά και στην Αγίας Τριάδος αφού κι εκεί υπήρξε αλλαγή στους χρόνους των φαναριών. Καταστάσεις για «γερά» νεύρα, εξαιτίας μιας… παρέμβασης αρμοδίων! Θυμίζουμε ότι το πάγιο αίτημα κατοίκων αλλά και επαγγελματιών οδηγών, είναι η δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση Γ. Παπανδρέου και Ελ. Βενιζέλου.

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0004

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top