ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: “Μαϊμού” τουρίστες … βούτηξαν το ενοικιασμένο αυτοκίνητο

Facebook
Twitter

Την πάτησε ιδιοκτήτης γραφείου ενοικιάσεως αυτοκινήτων καθώς οι απατεώνες εμφανίστηκαν ως τουρίστες που ήθελαν να μισθώσουν όχημα και με πλαστό δίπλωμα έκλεψαν το όχημα.

Ωστόσο μετά από ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες εντοπίστηκαν στα διόδια του Ρίου και συνελήφθησαν,.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως οι δράστες είχαν επαναλάβει την πράξη τους άλλες 4 φορές σε εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων στη Αθήνα με σκοπό με τα κλεμμένα οχήματα να μεταφέρουν παράνομα μετανάστες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. :

Συνελήφθησαν, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απάτες και της  πλαστογραφίας, καθώς και της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, την 20-7-2022, οι κατηγορούμενοι, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ημεδαπό άνδρα, που λειτουργούσε γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Πάτρα και προσποιούμενος ο ένας από αυτούς επισκέπτη από το εξωτερικό στη Χώρα μας (τουρίστα), εκδήλωσε ενδιαφέρον για ενοικίαση οχήματος.

Στη συνέχεια ο ένας συλληφθείς μετέβη στο γραφείο, επιδεικνύοντας  πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, προέβη στην ενοικίαση αυτοκινήτου-καταβάλλοντας χρηματικό ποσό ως εγγύηση- και παρέλαβε το όχημα, το οποίο παρέδωσε στον έτερο συλληφθέντα και διέφυγαν μαζί.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και προκειμένου ελεγχθεί το νόμιμο της ενοικίασης του οχήματος, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ακινητοποίησαν τους δυο άνδρες στο ύψος των διοδίων του Ρίου και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου συνελήφθησαν.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στους δυο συλληφθέντες, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα και μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε το αυτοκίνητο και αποδόθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων των δυο ανδρών προέκυψε ότι ο ένας στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο δεύτερος κατείχε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δυο συλληφθέντες  από την 15/7/2022 έως την 19/7/2022, μετέβησαν σε τέσσερα ακόμα καταστήματα ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Αθήνα, όπου κάνοντας χρήση πλαστής άδεια ικανότητας οδήγησης, προέβησαν στην ενοικίαση αυτοκινήτων, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για μεταφορά λαθρομεταναστών.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης σε οικία του ενός αλλοδαπού συλληφθέντα στη Θεσσαλονίκη, βρήκαν και κατέσχεσαν (1.200) ευρώ, έγγραφα και κλειδιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top