ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα – Μαλένα: Εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων έδειξε νέα έκθεση

malena e1657288958674

Αλυσιδωτές είναι οι αποκαλύψεις για τη ζωή του ζεύγους Δασκαλάκη από την Πάτρα. Λίγες ώρες αφότου ο παιδοκαρδιολόγος της 9χρονης Τζωρτζίνας αποκάλυψε ότι η καρδιά της λειτουργούσε κανονικά και πως πέθανε αιφνιδιαστικά, με τις πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος να είναι πιθανόν εξωκαρδιακές, φως στα αίτια του θανάτου του δεύτερου παιδιού της οικογενείας, της Μαλένας, ρίχνει νέα ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη για την τρεισίμιση ετών Μαλένα διαπιστώθηκε κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων.

Ο ιατροδικαστής κ.Τσαντίρης είχε διορισθεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση της Μαλένας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε πρώτο από τη ζωή, μετά την προσφυγή της Ρούλας και του Μάνου.

Το παιδί πέθανε στις 13 Απριλίου του 2019 και ο διορισμός του ειδικού πραγματογνώμονα έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις 5 Μαρτίου του 2021, ενώ η έκθεση παραδόθηκε στις 14 Απριλίου του 2021 και ενώ οι γονείς είχαν καταθέσει μήνυση από τον Σεπτέβριο του 2019.

Στο συμπέρασμά του ο ιατροδικαστής αναφέρει: «Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δε διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Ακόμα, αναφέρει ότι δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση.

You may also like

Comments are closed.