ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Με δόλωμα το σεξ απατεώνες «χαρατσώνουν» διαδικτυακά παντρεμένους άνδρες

apateones e1663654174583
Romance-Scamming
“Γυναίκες έτοιμες για όλα” μέσω του διαδικτύου πλασάρουν επιτήδειοι,  αναζητώντας θύματα και στην Πάτρα

Ένα νέο τρόπο και πιο… ελκυστικό έχουν εφεύρει επιτήδειοι για να αποσπούν χρήματα από πολίτες μέσω του διαδικτύου! Οι απατεώνες δεν περιορίζονται στα μαϊμού τροχαία, ή τα διάφορα κόλπα στο διαδίκτυο, τελευταία χρησιμοποιούν και υποτιθέμενες καλλίγραμμες κοπέλες με σκοπό να βάλουν σε πειρασμό άνδρες, αποσπώντας τους  χρηματικά ποσά.  Το νέο φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις και στην Πάτρα!

fake profile

Δημιουργούν προφίλ με γυναίκες που συνήθως έχουν «πιασάρικα» ονόματα, στέλνουν αιτήματα φιλίας σε άνδρες και αν αυτά γίνουν δεκτά, ξεκινούν τη συζήτηση μαζί τους. Δεν διστάζουν μετά την αρχική κουβέντα να στείλουν γυμνές φωτογραφίες, που τις περισσότερες φορές είναι ψεύτικες και τις παρουσιάζουν σαν δικές τους, κάνοντας τα υποψήφια θύματα να πιστέψουν πως είναι έτοιμες για όλα!

f065b7d3836e2546814690e8cb23bf2d

Στη συνέχεια μπαίνουν στην «ουσία», ζητώντας ως αντάλλαγμα εμβάσματα μέσω ebanking στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή προπληρωμένες κάρτες, για να διευρύνουν το θέαμα και να αποκαλύψουν περισσότερα απόκρυφα σημεία. Για να γίνουν και πιο πειστικές και να δώσουν επιπλέον κίνητρο, λένε στους ενδιαφερόμενους ότι μπορούν να κανονίσουν άμεσα συνάντηση από κοντά. Βέβαια εάν κάποιος κάνει το λάθος και  αγοράσει την κάρτα, εξαφανίζονται από τη συνομιλία! Στη συνέχεια αν  κάποιος  δεν ενδώσει, αφού πρώτα έχουν εντοπίσει σκανάροντας επιμελώς το προφίλ  του, εάν έχει κάποια σχέση ή εάν είναι παντρεμένος αρχίζουν τον εκβιασμό ότι θα δείξουν τη συνομιλία στο έτερο του ήμισυ.

ΤΟ «ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ» ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΝΟ

Σε καταγγελία που έγινε, γνωστός Πατρινός ο οποίος είχε ενημέρωση για τον τρόπο που λειτουργούν, συνέχισε τη συνομιλία με την «κοπέλα», έχοντας σκοπό να διερευνήσει προς τα πού το πάει. Δεν παρέλειψε να της πει ότι είναι παντρεμένος, και ότι εάν ήθελε χρήματα, αυτά θα δίδονταν, μόνο από κοντά, ενώ όταν της διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να της αγοράσει κάρτα, τότε εκείνη τον απείλησε ότι θα ενημερώσει τη γυναίκα του.

Αυτός όμως δεν πτοήθηκε και την ενημέρωσε πως τέτοιου είδους εκβιασμοί αποτελούν μέρος της δουλειάς του. Μάλιστα την ώρα που συνομιλούσε μαζί της, δεν ήταν μόνος του, αλλά με τους συναδέλφους του. Όταν αντιλήφθηκε τον πιθανό κίνδυνο, άλλαξε στάση λέγοντας πως… το κάνει για πλάκα!

Από την έντυπη έκδοση της “Πολιτείας” της 19/9/2022

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

221203143152 kontaxis dikigoros kivotos ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο από τους δικηγόρους του π. Αντωνίου – «Πέταξαν, παράνομα, στον δρόμο την οικογένεια του»

Την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της «Κιβωτού», σχολίασε ο ένας εκ των συνήγορών του, Θρασύβουλος ...