ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο ανάπλασης της Άνω Πόλης

DSC 2168 copy 3008x2008
Το έργο ανάπλασης της Άνω Πόλης, που αφορά μια σειρά αναπλάσεων που γίνονται σε όλο το Ιστορικό Κέντρο, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και σε συνδυασμό με την ανακατασκευή του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, θα αλλάξει όψη η περιοχή, αλλά θα αναβαθμιστεί και η ζωή των κατοίκων της. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες (σημερινές), οι εργασίες έχουν ήδη προχωρήσει, σε ό,τι αφορά τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους και αρχίζει πλέον να διαμορφώνεται το «μετά» της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι η έκταση παρέμβασης αφορά επιφάνεια συνολικού εμβαδού περίπου 170 στρεμμάτων και το έργο αποβλέπει στην βιοκλιματική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής με χρήση κατάλληλων υλικών επίστρωσης, φύτευσης και αστικού εξοπλισμού. Συνοπτικά οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν αφορούν μεταξύ άλλων:

 

Πάτρα: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση της Άνω Πόλης - ΦΩΤΟ Πάτρα: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση της Άνω Πόλης - ΦΩΤΟ

-Ανακατασκευή οδών, πεζοδρομίων, πλατειών με χρήση ψυχρών υλικών (ψυχροί τσιμεντοκυβόλιθοι – άσφαλτος με φωτοκαταλυτικό επίχρισμα τσιμεντοειδούς βάσεως, κατάλληλο για την επεξεργασία και την προστασία οδών κ.λπ.)

-Διευκόλυνση της προσβασιμότητας ατόμων ΑΜΕΑ στην περιοχή ανάπλασης με την διαμόρφωση ραμπών πρόσβασης, κατασκευή οδηγών όδευσης τυφλών και εγκατάσταση συστημάτων ηχητικής ειδοποίησης σε υφιστάμενους σηματοδότες.

-Αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, ζαρντινιέρες, κάδοι απορριμμάτων, βρύσες, απορριμματοδέκτες, σταχτοδοχεία κλπ.)

-Διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων

-Εμπλουτισμός της φύτευσης με επιλογή κατάλληλων δέντρων και εργασίες άρδευσης

-Τοποθέτηση νέου ενιαίου αστικού φωτισμού με λαμπτήρες LED.

Θυμίζουμε τέλος, ότι πρόκειται για το έργο: «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου Πάτρας (Διαδρομή 1 – Άνω Πόλη) προϋπολογισμού 8.740.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στα πλαίσια του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πάτρα: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση της Άνω Πόλης - ΦΩΤΟ

 

Πάτρα: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση της Άνω Πόλης - ΦΩΤΟ Πάτρα: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση της Άνω Πόλης - ΦΩΤΟ Πάτρα: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση της Άνω Πόλης - ΦΩΤΟ

 

You may also like

Comments are closed.