ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Με «μαγαζί γωνία» αλλά χρεώθηκε για τις πλημμύρες! Ο Χρήστος Γιαννούλης καταγγέλλει την έλλειψη υποδομών

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο Χρήστος Γιαννούλης είναι ο Πατρινός επιχειρηματίας που πήρε τη σκυτάλη, από τον πατέρα και τον θείο του, του κάμπινγκ Ρίου μαζί με καφέ και εστιατόριο, κι είναι ο άνθρωπος που το 2021 έγινε viral και έπαιξε πανελλαδικά σε τηλεοπτικά δίκτυα και ιστοσελίδες, με αφορμή την χιουμοριστική απάντησή του στην πλημμυρισμένη τότε, παραλιακή του Ρίου, την Ποσειδώνος, βγάζοντας ένα καλάμι ψαρέματος και προσποιούμενος πως ψαρεύει στον δρόμο που είχε γίνει ποτάμι!

 

Φωτο από το viral βιντεάκι του όταν «ψάρευε» στην παραλιακή του Ρίου:

3 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΡΙΟ ΠΛΗΜΜΥΡΑ 2 1 3 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΡΙΟ ΠΛΗΜΜΥΡΑ 1 1

 

Σε εκείνη την ανάρτησή του, στις 29 Νοεμβρίου 2021, είχε σχολιάσει: «Μετά από 27 χρόνια πλημμύρες έχουμε μάθει πλέον, τουλάχιστον να προσπαθούμε, να εκμεταλλευτούμε τα προτερήματα που η γέφυρα μας έχει προσφέρει…», αποδίδοντας τα πλημμυρικά φαινόμενα στην αλλαγή που είχε υποστεί η μορφολογία του εδάφους από τα έργα κατασκευής της γέφυρας, σε συνδυασμό βέβαια με το γεγονός ότι αυτά τα έργα, όπως εξηγεί, δεν συνδυάστηκαν και από αντίστοιχα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.

Δύο χρόνια μετά, στις 29 Νοεμβρίου 2023, αναδημοσίευσε την τότε ανάρτησή του και το βιντεάκι με το υποτιθέμενο ψάρεμά του, γράφοντας: «Φυσικά, δεν αλλάζει τίποτα.. Δύο πλημμύρες ήδη και ακόμα είναι αρχή…».

 

“ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ… Μ’ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΕΩΜΕΝΟ”

Αν και θα περίμενε κανείς ότι με μια τέτοια επιχείρηση στα χέρια του θα είχε απόλυτα λυμένο το πρόβλημά του, αφού το Κάμπινγκ του Ρίου μεσουρανούσε για δεκαετίες, το ίδιο το εστιατόριο και η καφετέρια, έχοντας σταθερούς θαμώνες όλα αυτά τα χρόνια, εν τούτοις, μιλώντας στην «Πολιτεία» ο κ. Γιαννούλης περιγράφει μία εντελώς αντίθετη πραγματικότητα.

Αυτό που λέει είναι ότι από την επιχείρηση των δικών του δεν έχει κανένα παράπονο, όσον αφορά την κίνηση, ούτε από τους μόνιμους πελάτες. Αλλά διευκρινίζει ότι οι ετήσιες πλημμύρες τον έχουν καταχρεώσει, καθώς ξοδεύει περιουσία ολόκληρη είτε για να αποκαθιστά ζημιές κάθε χρόνο, είτε για να πληρώνει κατασκευαστικά έργα μπροστά από την επιχείρησή του, σε μια προσπάθεια να την προστατέψει από το φαινόμενο των πλημμυρών, «που δεν λένε να αντιμετωπίσουν άπαξ διά παντός οι αρμόδιοι», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει.

Και καταλήγει στον απολογισμό που σοκάρει: «Με έναν απολογισμό των τελευταίων 30 ετών, μόνο για πλημμύρες, έχουν ξοδευτεί πάνω από 300.000 ευρώ! Για κατεστραμμένα ψυγεία, για αποκαταστάσεις εγκαταστάσεων, για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στο μαγαζί. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Ότι δουλεύω για να πληρώνω κάθε χρόνο τα σπασμένα από τις πλημμύρες. Δώρο άδωρο δεν είναι;».

Για του λόγου το αληθές, μας λέει ότι κρατά την επιχείρηση ως ηθικό χρέος έναντι του πατέρα του ενώ ο ίδιος εργάζεται σαν προπονητής σε ποδοσφαιρική ακαδημία για να έχει «ήσυχο» το κεφάλι του…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0005 1 e1701783388424

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top