ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Μεγάλες οι ευθύνες του Μάνου Δασκαλάκη – Τι λένε Αστυνομικοί

Facebook
Twitter
Συνδικαλιστές της αστυνομίας και δικηγόροι, κάνουν ένα πρώτο απολογισμό για την πολύκροτη υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά της ίδιας οικογένειας. Σχολιάζουν την πορεία της έρευνας και τα πρόσωπα που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο σε αυτό το άνευ προηγουμένου θρίλερ που έχει καθηλώσει την κοινή γνώμη της χώρας. Οι επόμενες μέρες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με όλο και περισσότερους να προβλέπουν εξελίξεις που θα ταράξουν ακόμα περισσότερο τα νερά.

Η δικηγόρος, Ανθούλα Ανάσογλου, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησαν στο Mega για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα. Η κ. Ανάσογλου αναφέρθηκε στην απουσία των τεχνικών συμβούλων από την πλευρά της υπεράσπισης.

«Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι υπάρχουν διορισμένοι ιατροδικαστές από το κράτος. Πάντα διορίζουμε ως υπεράσπιση ή πολιτική αγωγή έναν τεχνικό σύμβουλο. Η πλευρά της υπεράσπισης αντιμετωπίζει αρνήσεις σχετικά με την ανάληψη ενός τεχνικού συμβούλου. Μπορεί να πάρει το υλίκό που έχει συλλεχθεί όπως κάνουν και τώρα οι ιατροδικαστές. Μόνο ένας πολύ δυνατός πραγματογνώμονας θα μπορούσε να πει κάτι δυνατό. Εϊναι εμφανές, ότι υπάρχουν προβλήματα», ανέφερε αρχικά.

«Όλοι στοχοποιούν και άλλα άτομα. Το εντυπωσιακό είναι αναφορικά με την αδερφή της, επειδή ήταν παρούσα στον θάνατο του δεύτερου παιδιού, είπε: «περιμένω να με συλλάβουν». Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να αστειευτεί κανείς, αυτό είναι ειρωνικό και ξεπερνάει τα όρια. Δεν σταματάνε να μιλάνε, λένε συνεχώς αντιφατικά πράγματα και η αστυνομία λαμβάνει υπόψιν της τον δημόσιο λόγο τους. Έκανε άμεση εντύπωση σε όλους ότι ζητήθηκε από εφημερίδα να κατεβάσει το άρθρο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Οι εξετάσεις μας δίνουν τα αποτελέσματα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ωστόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί ο θάνατος εάν το κράτος ασχολιόταν σοβαρά με την υπόθεση. Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει την οικογένεια, όπως και το Χαμογέλο του Παιδιού που ενεργοποιήθηκε, και οι κοινωνικοί λειτουργοί πήγαν μετά από μήνες και ήπιαν απλά καφέ και ήταν όλα καλα», συμπλήρωσε η κ. Ανάσογλου.

«Μεγάλες οι ευθύνες του Μάνου Δασκαλάκη»

«Έχουμε την παρουσία της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου στο περιστατικό της Ίριδας. Έχουμε ένα περιστατικό καταγγελίας κακοποίησης το 2014. Το 2019 συμβαίνει το περιστατικό με τη Μαλένα και μετά από λίγο διάστημα μεταφέρεται ένα παιδάκι νεκρό από τους συνοδούς.

Έχουμε τρία περιστατικά που έχουν σημάνει συναγερμό, και όλα ξεκίνησαν από αυτή την καταγγελία το 2014. Οι εμπλεκόμενοι δεν είναι μόνο οι δράστες αλλά και αυτοί που ασχολήθηκαν με το θέμα. Θα ανοίξει η βεντάλια για ποινικές διώξεις στους ανθρώπους που δεν ενήργησαν βάσει νόμου, και δεν κατάλαβαν ότι υπάρχει μία νοσηρότητα σε αυτό το οικογενειακό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μην αποφευχθεί ο θάνατος κάποιου εκ των παιδιών», σχολίασε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

«Και ο άντρας έχει ευθύνες με την επιμέλεια. Εφόσον υπήρχε αυτό το πρόβλημα θα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα έπρεπε να είναι σε συναγερμό», πρόσθεσε.

«Έχουν χάσει τον υπνο τους οι εμπλεκόμενοι. Σαφώς και θα υπάρξουν ευθύνες και οι ένοχοι αλλά και συνένοχοι θα βρεθούν. Περιμένουμε τα έγκαιρα και έγκυρα αποτελέσματα της έκθεσης. Μπήκε ένα παιδάκι στο Καραμανδάνειο με μώλωπες και δεν ενεργοποιήθηκε κανείς», επεσήμανε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top