ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Μέσα σε μία ημέρα εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για παιδικά εμβόλια

emvolio paidia
Μεγάλη …ζήτηση από τους γονείς για τα εμβόλια των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, από την πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε η πλατφόρμα, καθώς κλείστηκαν χιλιάδες ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες. Ως τώρα έχουν κλειστεί 16.000 ραντεβού, ένας αριθμός όμως που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Έχουν ήδη εξαντληθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο. Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει -σε πρώτη φάση- 60.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer που προορίζονται για παιδιά και αν δεν φτάσουν, αναμένεται νέα παραγγελία στις αρχές του Ιανουαρίου.

Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα αρχίσουν την προσεχή Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε 75 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ενώ στις απομακρυσμένες περιοχές ο εμβολιασμός θα γίνει από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Οι εμβολιασμοί σε παιδιά θα είναι αποκλειστικά με Pfizer και η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικες. Η διαδικασία θα είναι η ίδια, δηλαδή το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά τριών εβδομάδων.

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού θα κάνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 14 Δεκεμβρίου.

You may also like

Comments are closed.