Πάτρα: Μέσα στο 2024 θα’ ναι έτοιμο το νέο κτίριο του 3ου Γυμνασίου

Facebook
Twitter

Το έργο για την ανέγερση του 3ου γυμνασίου της Πάτρας προχωράει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2024, αν φυσικά όλα πάνε καλά και δεν συμβεί κάτι απρόοπτο.

Αυτό σημαίνει ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όταν ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα έχει ανοίξει για να υποδεχθεί τους μαθητές του και όλα θα είναι έτοιμα.

Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο που για τις παλιότερες γενιές είχε συνδεθεί με τα σχολικά τους χρόνια το οποίο έπαθε μεγάλες ζημιές από τον σεισμό του 2008, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί στη συνέχεια η κατεδάφιση του.

Από τότε έως σήμερα το 3ο γυμνάσιο στεγαζόταν σε λυόμενα. Με την ανέγερση του ένα ιστορικό σχολείο αποκτά και πάλι το σπίτι του και συμπληρώνεται ένα σημαντικό παζλ που έλειπε από το σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα.

Μαζί με την ανέγερση του σχολικού κτιρίου και όταν ολοκληρωθεί το έργο αναμένεται να προχωρήσουν και κάποιες εργασίες στο προαύλιο, όπως η κατασκευή μιας κερκίδας στην θέση που υπήρχε.

Το σημαντικό πέρα από το ότι οι μαθητές ενός σχολείου θα κάνουν μάθημα σε ένα κτίριο που θα παρέχει τις ανάλογες συνθήκες για μάθηση, είναι ότι μια περιοχή, όπως αυτή της πλατείας Βουδ, αποκτάει και πάλι τον χαρακτήρα που είχε τις προηγούμενες δεκαετίες.

Μια σχολική περιοχή όπου κάθε πρωί γέμιζε από παιδιά.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top