ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μετάνιωσε, ομολόγησε και γλίτωσε τα ισόβια οδηγός που μετέφερε κοκαΐνη 

dikastiko patra 1200x675 1
Τα χρέη από την περίοδο της καραντίνας τον «έπνιξαν» και αναγκάστηκε να μεταφέρει στο φορτηγό του 21 κιλά κοκαΐνης, αξίας 1,5 εκ. ευρώ!

Όταν αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Πάτρας και το φορτηγό του πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο από τους λιμενικούς και με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, η δράση του αποκαλύφθηκε.
Ο επαγγελματίας οδηγός του φορτηγού οχήματος από την πρώτη στιγμή ομολόγησε την πράξη του και μάλιστα πλήρωσε το τίμημα με την προσωρινή του κράτηση στη φυλακή για 15 μήνες.

Χθες, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών αντιμέτωπος με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, δηλαδή με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου, ευρισκόμενος αντιμέτωπος ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.
Ωστόσο, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο επαγγελματίας οδηγός από την Αθήνα που είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2021 στο λιμάνι της Πάτρας, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικές περιστάσεις του νόμου και του επεβλήθη ποινή φυλακίσεως 3 ετών με αναστολή. Η απόφαση του δικαστηρίου του άνοιξε την πόρτα της αποφυλάκισης και ο ίδιος – αλλά και οι συγγενείς του -δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους από την ανατροπή στην υπόθεση που προέκυψε μετά από αξιολόγηση όλων των δεδομένων.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει την ποσότητα των 21,500 κιλών κοκαΐνης από την πόλη Ούντινε της Ιταλίας.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, είχε κάνει άλλη μια παραλαβή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Ολλανδία, την οποία ομολόγησε στους λιμενικούς, αλλά όταν ανοίχτηκαν τα πακέτα διαπιστώθηκε ό,τι περιείχαν… αντί για ναρκωτικά ρύζι!

Απολογούμενος στο δικαστήριο παραδέχθηκε εξ αρχής την πράξη του και όπως είπε χαρακτηριστικά, αναγκάστηκε πρώτη φορά να παρανομήσει στη ζωή του λόγω υπερβολικών χρεών τα οποία διογκώθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Από τα στοιχεία που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Πατρών Ερμής Παπουτσής προέκυψε ότι κατά την πολυετή του επαγγελματική δραστηριότητα ως επαγγελματίας οδηγός διεθνών μεταφορών δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές για κανένα αδίκημα και πως αναγκάστηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά ευρισκόμενος σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι πρόκειται περί απλής συνέργειας σε απλή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

 

Ε. Παπουτσής: «Ο εντολέας μου μετά από έναν Γολγοθά 15 μηνών επιστρέφει στην οικογένειά του»
Ο κ. Παπουτσής ερωτηθείς μετά το άκουσμα της λυτρωτικής απόφασης για τον εντολέα του δήλωσε τα εξής: «” Πρόκειται για μια απόφαση η οποία τήρησε απόλυτα την αρχή της αναλογικότητας καθώς εξορθολόγισε την βαρύτατη κατηγορία ως προς την προσωπικότητα του δράστη. Ετέθησαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα νομικά θέματα και η υπεράσπιση νιώθει δικαιωμένη διότι οι ισχυρισμοί έγιναν δεκτοί στο σύνολό τους από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών. Ο κατηγορούμενος επιστρέφει σήμερα στην οικογένειά του μετά από έναν Γολγοθά 15 μηνών.”

Πηγή: Gnomip.gr

You may also like

Comments are closed.