ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Μία ατέλειωτη πίστα αυτοσχέδιων αγώνων -Τα ραντεβού, οι θεατές και οι… συναγερμοί

Facebook
Twitter
Το καλοκαίρι «μπήκε» για τα καλά. Οι Πατρινοί κοιμούνται με ανοιχτά παράθυρα και στο μαρτύριο της ζέστης τις νύχτες, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη: Οι αυτοσχέδιοι αγώνες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Οι οδοί Κορίνθου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Μεγάλη Περιμετρική και διάφοροι παράδρομοί της και η Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών αποτελούν τόπους συνάντησης δεκάδων οδηγών «πειραγμένων» αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και καθημερινά μετατρέπονται σε πίστες αυτοσχέδιων αγώνων προκαλώντας κινδύνους ακόμη και για την ζωή των συμμετεχόντων αλλά και ανυποψίαστων οδηγών που θα τύχει εκείνες τις ώρες να διέρχονται από τα προεπιλεγμένα σημεία των «διοργανωτών».

Η Αστυνομία γνωρίζει τι συμβαίνει. Δεν είναι άλλωστε και λίγες οι κλήσεις που λαμβάνει το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης για να επέμβει.

Ωστόσο η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι αποτελεσματική, μιας και μετά την αποχώρηση του ενός και μοναδικού περιπολικού που σπεύδει στις «πίστες» μετά τις καταγγελίες, οι αγώνες αρχίζουν ξανά.

Παρά ταύτα αστυνομικές «πηγές» ανέφεραν στην «Πολιτεία» ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. κινείται  προληπτικά, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν δοθεί λύσεις.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ FACEBOOK

Δεκάδες νεαροί με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και «φτιαγμένα» οχήματα δίνουν τα ραντεβού τους μέσω του facebook και ξεκινούν με άγριες διαθέσεις για τους δρόμους πίστες. Μετά τα μεσάνυχτα αρχίζουν οι «αγώνες». Μοτοσικλετιστές χωρίς να έχουν πάρει έστω και τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας αναπτύσσουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες ακολουθούμενοι πολλές φορές από οχήματα μεγάλου κυβισμού οι οδηγοί των οποίων συμμετέχουν στα ράλι.

Στην Ελευθερίου Βενιζέλου, από την Ακτή Δυμαίων μέχρι την Πατρών Κλάους, στη Μεγάλη Περιμετρική στο ύψος των γεφυρών του Σουλίου, στην Κορίνθου και στην ΝΕΟ Πατρών Αθηνών, τα κοντέρ γράφουν ιλιγγιώδεις ταχύτητες, ενώ ο θόρυβος των εξατμίσεων «πετάει» τους πολίτες από τα κρεβάτια τους.

Ιδιαίτερα στο κέντρο της Πάτρας, τους νεαρούς οδηγούς ταχύτητας διεγείρει η ιδέα της ήχησης των συναγερμών ασφαλείας. Σε συγκεκριμένα σημεία κάνουν τις εξατμίσεις να σκάνε με αποτέλεσμα μετά το πέρασμά τους η πόλη να «πνίγεται» από ηχητικές ειδοποιήσεις οι οποίες διαρκούν αρκετή ώρα έως ότου επέμβουν οι υπάλληλοι των εταιρειών ασφαλείας.

«Αυτό ήταν, μόνο με ένα πέρασμα δεν μπορείς να κοιμηθείς. Περνάμε μαρτύρια κάθε νύχτα, μικρά παιδιά πετάγονται στον ύπνο τους και κλαίνε» αναφέρουν στην «Πολιτεία» κάτοικοι του κέντρου της Πάτρας. Και σχολιάζουν πως η Αστυνομία, δεν παρεμβαίνει αφού όπως κατ’ επανάληψη έχει ειπωθεί αρμοδίως, η αστυνομική εμφάνιση μπορεί να προκαλέσει ατύχημα και τα πράγματα να γίνουν ακόμα χειρότερα.

ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στη διασταύρωση της ΝΕΟ Πατρών Αθηνώνμε την οδό Αμερικής, δίνεται το επόμενο ραντεβού μετά την Κορίνθου. Η ευθεία που βρίσκεται μπροστά στους οδηγούς είναι ιδανική για να αναπτυχθούν ταχύτητες που ξεπερνούν ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Ανάβει το πράσινο και ξεκινούν. Μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο τα όρια έχουν ξεπεραστεί. Η αδρεναλίνη «χτυπάει» κόκκινο και ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος καραδοκεί.

ΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Για να συμμετέχεις όμως σε αυτοσχέδιους αγώνες πρέπει να έχεις και θεατές. Το φαινόμενο παρατηρείται ιδιαίτερα στην Μεγάλη Περιμετρική, στο ύψος του Σουλίου. Εκεί συγκεντρώνονται δεκάδες νεαροί και από τις γέφυρες παρακολουθούν τους αγώνες που εξελίσσονται στην Περιμετρική οδό. Η Αστυνομία εμφανίζεται μετά από κλήσεις περιοίκων, οι αγώνες (προσωρινά) διακόπτονται, αλλά λίγη ώρα μετά όλοι επανέρχονται για να συνεχίσουν μέχρι το πρωί.


Από την έντυπη έκδοση

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 27 06 22

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top