ΠΑΤΡΑ: “Μύρισαν” Χριστούγεννα και τα γλυκά των γιορτών βγαίνουν στις βιτρίνες!

Facebook
Twitter

Φτάνουμε στην περίοδο των Χριστουγέννων και τα γλυκά έχουν βγει ήδη στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων, με τους επαγγελματίες να ξεκινούν τις ετοιμασίες τους για την περίοδο των γιορτών.

Οι γιορτές είναι ταυτόσημες με την κατανάλωση γλυκών, όμως, από την άλλη οι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες εμφανίζονται και φέτος διστακτικοί, με την έννοια ότι για ακόμα μια χρονιά ξεκινούν κάπως αργά τις προετοιμασίες και με μειωμένη παραγωγή σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους περασμένων ετών.

Ο λόγος φυσικά έχει να κάνει με τις δυσκολίες της εποχής, τις αυξήσεις στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες, αλλά και με την μείωση της κατανάλωσης εξαιτίας της όλης αυτής κατάστασης που επιβαρύνει και τα μικρομεσαία νοικοκυριά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το γάλα, το βούτυρο, τα αβγά και το αλεύρι έχουν μια αύξηση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά που ξεπερνάει το 40% κατά μέσο όρο, όταν την περασμένη χρονιά είχε σημειωθεί ρεκόρ στις ανατιμήσεις στα είδη αυτά. Όλα αυτά βέβαια δεν σημαίνουν ότι οι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες δεν είναι αισιόδοξοι για την περίοδο των γιορτών που έρχεται.

Παραμένουν αισιόδοξοι

Ο κόσμος άλλωστε έχει δείξει ήδη ένα ενδιαφέρον ρωτώντας για τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και για άλλα γλυκά αφού πέρα από τα Χριστούγεννα ο κύκλος των ονομαστικών γιορτών έχει ξεκινήσει.

Κάθε χρόνο τα ζαχαροπλαστεία έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση από τα τέλη Οκτωβρίου ξεκινώντας από την εορτή του Αγίου Δημητρίου και φτάνοντας έως στη γιορτή των Φώτων μετά τις γιορτές.

Φέτος βέβαια η κίνηση αυτή ήταν σε ένα μέτριο επίπεδο, ωστόσο, μπαίνοντας στην αντίστροφη μέτρηση πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων, το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί κυρίως για μελομακάρονα και κουραμπιέδες, αλλά και για άλλα γλυκίσματα των ημερών όπως οι δίπλες.

Το ενδιαφέρον αυτό αναμένεται να αυξηθεί μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top