ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Νέα στοιχεία για τον εμπρησμό αυτοκινήτου στη Γερμανού – Ποιον “έδειξε” ως δράστη

ekriksi germanou patra3

Σε εμπρησμό από πρόθεση με τη μέθοδο της διαβροχής εύφλεκτου υλικού αποδίδεται  η ολοσχερής καταστροφή του ΙΧ αυτοκινήτου – smart – που λαμπάδιασε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης 1η Σεπτεμβρίου, επί της οδού Γερμανού, έναντι του Ρωμαϊκού Ωδείου της Πάτρας, όπου ήταν σταθμευμένο.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις φλόγες προκλήθηκαν εκτεταμένης έκτασης ζημιές στην πρόσοψη νεοκλασικού κτιρίου στη συμβολή των οδών Γερμανού και Σωτηριάδου και σ΄ένα ακόμα όχημα.

Κατά την έρευνα των υπαλλήλων του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το σημείο του συμβάντος τρία μπουκάλια που περιείχαν υπολείμματα βενζίνης.

Από την ανάλυση υλικού από βίντεο καμερών ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», προέκυψε πως επρόκειτο για ένα δράστη. Προσέγγισε το αυτοκίνητο το «έλουσε» με το εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια πυροδότησε τη φωτιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα στο όχημα και είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση «αλλεπάλληλων εκρήξεων» όπως ανέφεραν κάτοικοι – αυτόπτες μάρτυρες της περιοχής, δεδομένο που τις πρώτες ώρες, ενίσχυε το σενάριο της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι κάμερες ασφαλείας μπορεί να «έπιασαν» τις κινήσεις του εμπρηστή, όμως οι Αρχές δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση του και αυτό γιατί είχε λάβει τα μέτρα (!) του.

Eίχε φροντίσει να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με την κουκούλα του φούτερ που φορούσε. Κατά συνέπεια αυτό που έχουν επί του παρόντος στη διάθεσή τους οι Αρχές, είναι μια ανδρική φιγούρα με βερμούδα και φούτερ αγνώστου ταυτότητας που πυρπολεί το smart, ιδιοκτησίας νεαρού αλβανικής καταγωγής που διαμένει στην Πάτρα.

Κατά πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, κατά την κατάθεσή του στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, φέρεται να υπέδειξε συγκεκριμένο πρόσωπο (ομοεθνή) του ως τον δράστη της σε βάρος του επίθεσης. Την απέδωσε σε προσωπικές-επαγγελματικές διαφορές.

Ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης οχήματος,   από την πρώτη στιγμή του συμβάντος εξέφρασε την πρόθεση ν’ αναλάβει εξ΄ολοκλήρου το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών στο ακίνητο και το παρακείμενο αυτοκίνητο, πληρώνοντας μάλιστα μετρητοίς.

You may also like

Comments are closed.