ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών παιδιών

Facebook
Twitter
Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, με την πλάτη στον τοίχο. Το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, ήρθε να συμπληρώσει τις καταθέσεις γιατρών και να επιβεβαιώσει μια σειρά από φόβους και υποψίες για το έγκλημα, που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή.

Το μαρτυρικό τέλος του παιδιού, οι σκέψεις της μητέρας που παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με την απόφαση για εκταφή της 9χρονης απαρτίζουν τα σημαντικότερα κομμάτια στο παζλ των εξελίξεων.

Στις 29 του περασμένου Γενάρη η Τζωρτζίνα υπέφερε. Από τα δεδομένα του απινιδωτή διαπιστώθηκε πως στις 14.00 το μεσημέρι οι σφυγμοί της ήταν κανονικοί. Στις 15.27 μετά τη χορήγηση της κεταμίνης, αρχίζει το μοιραίο επεισόδιο που έστειλε την 9χρονη στον θάνατο.

Τα στοιχεία δείχνουν να συντρίβουν τους ισχυρισμούς της 33χρονης, που εδώ και έναν μήνα επέμενε ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Τα επιστημονικά στοιχεία έδειξαν πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στο μονόκλινο δωμάτιο, όταν μέσα σε αυτό βρισκόταν μόνο η 33χρονη κατηγορούμενη.

«Οι ουσίες που έδωσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, δεν ανευρέθηκαν επειδή η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή και το αίμα της δεν κυκλοφορούσε. Αν οι γιατροί ή οι νοσηλευτές είχαν δώσει την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, δεν θα την βρίσκαμε. Όμως εμείς την εντοπίσαμε», σημείωσε ο ιατροδικαστής.

Η εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας αναμένεται να δείξει αν το παιδί είχε φτάσει και στο παρελθόν στα πρόθυρα θανάτου από χορήγηση τοξικής ουσίας.

Οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών στην Πάτρα συνεχίζουν να βάζουν σε σκέψεις για την πρώτη ανακοπή του παιδιού.

«Όταν συμβαίνει κάτι σοβαρό βγαίνουν στο διάδρομο και τρέχουν για να καλέσουν σε βοήθεια. Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, εγώ πήγαινα στο δωμάτιο και όταν έφτασα κοντά στην πόρτα, βγήκε έξω η μητέρα και έκανε απλώς μία κίνηση με τα χέρια της, καλώντας με να μπω στο δωμάτιο. Μπήκα και είδα τη μικρή αναίσθητη στο κάτω μέρος του κρεβατιού. Το οξύμετρο έδειχνε μία παύλα», κατέθεσε νοσηλεύτρια.

Την Άνοιξη του 2021 η Τζωρτζίνα στάθηκε τυχερή, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν από τότε, καταδικασμένη να πεθάνει.

«Στις 22 Ιανουαρίου είχα δύο κλήσεις από γιατρό της παιδιατρικής κλινικής. Μου αναφέρθηκε ότι η μικρή έκανε επεισόδια αποκορεσμού και βραδυκαρδίας, με πλήρη επαναφορά του παιδιού μετά. Στην 3η κλήση αναφέρθηκε ότι το παιδί ήταν σε καρδιακή ανακοπή. Γιατρός και νοσηλευτής πήγαν στην παιδιατρική κλινική και το μόνο που διαπιστώθηκε ήταν πως το παιδί είχε μια ωχρότητα και δεν υπήρχε ένδειξη σπασμών», κατέθεσε εντατικολόγος του Ρίου.

Μια εβδομάδα μετά, η τεράστια δόση κεταμίνης δεν άφησε στο παιδί το παραμικρό περιθώριο.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι της 33χρονης αναμένεται να υποστηρίξουν πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα αργότερα, όταν μπροστά δεν βρισκόταν η κατηγορούμενη.

«Οι τεχνικοί σύμβουλοι της κατηγορούμενης ας αμφισβητήσουν ό,τι θέλουν, αλλά αυτά θα πρέπει να τα πουν και στο δικαστήριο. Εργάζονται για την υπεράσπισή της», είπε ο κ. Μπουζιάνης.

Νέες αποκαλύψεις για την σπιτονοικοκυρά

Από τη μεγάλη έρευνα συνεχίζουν να έρχονται στο φως και μια σειρά από μηνύματα που είχε ανταλλάξει το ζευγάρι στο Viber, τα οποία αξιολογούνται από την ανακρίτρια.

Σε μια σειρά από αυτά, οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών μιλούν για τα χρέη που είχαν απέναντι στην σπιτονοικοκυρά.

Ρούλα: Και να μιλήσεις με αυτήν από πάνω να κουβεντιάσετε το απόγευμα να δούμε τι θα κάνουμε. Θα βγάλουμε άκρη… Γιατί όπως και να το κάνεις μετακόμιση δεν βγάζει τώρα… Να ξεχρεώσουμε και τη ΔΕΗ και να μπούμε σε μία σειρά και το καλοκαίρι ψάχνουμε με ησυχία, κάτι θα βρεθεί… Μέχρι τέλος του μήνα θα την ξεχρεώσουμε να της πεις.

Μάνος: Πόσα;

Ρούλα: Και θα παίρνει το νοίκι την ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων.

Μάνος: Θα την ξεχρεώσουμε.

Το ζευγάρι μιλάει για τη σπιτονοικουρά και την περίοδο που είχαν ξεκινήσει τα σοβαρά προβλήματα με την υγεία της.

Μάνος: Τι έγινε τελικά με τη γιαγιά;

Ρούλα: Δεν την πάνε νοσοκομείο.

Μάνος: Ρε δεν πάνε καλά αυτοί. Τι έγινε συνήλθε;

Ρούλα : Ναι.

Μάνος : Έλα Χριστέ και Παναγιά.

Ρούλα: Να δεις τα σεντόνια που δεν βγαίνει το σκ… τι έχει γίνει.

Η σπιτονοικοκυρά αναφέρεται και σε μηνύματα που συνέπιπταν με σοβαρές κρίσεις στο γάμου του ζευγαριού, την περίοδο που χαροπάλευε η Μαλένα.

Ρούλα: Εγώ θα φύγω από το παιδί μας, δεν θα είσαι καλά, μου φαίνεται. Αλλάζω το συμφωνητικό το απόγευμα. Πάω στην Κούτρα και είναι όλα στο όνομά μου.

Μάνος: Κάνε ό,τι γουστάρεις.

Ρούλα: ΟΚ.

Μάνος: Πάρε και τη ΔΕΗ στο όνομα σου.

Ρούλα: Κανένα θέμα δεν έχω και μη σπας τα νεύρα… Θα γίνουν όλα στο δικό μου όνομα και θα αλλαχτεί και η κλειδαριά.

Από εκείνη τη μέρα πέρασαν 3 χρόνια. Σε αυτά πέθαναν και τα 3 παιδιά της οικογένειας σε μια υπόθεση που συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας και να συγκλονίζει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top