ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Νεκροί από κορωνοϊό για μήνες στα ψυγεία

Facebook
Twitter
Νεκροί από κορωνοϊό παραμένουν για μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων επειδή οι συγγενείς αμφισβητούν την αιτία θανάτου, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Όπως εξηγεί όταν οι γιατροί θεωρούν ότι δεν απαιτείται νεκροψία,ζητούν εντολή εισαγγελέα, ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν τελικά απευθύνονται στην εισαγγελία με αποτέλεσμα οι σοροί να διατηρούνται επί μήνες στα ψυγεία των νοσοκομείων.

Ο κ. Γιαννάκος φέρνει μάλιστα το παράδειγμα μια νεκρής γυναίκας από κορονοϊό, η σορός της οποίας υπάρχει από 1η Ιουνίου στο Αττικό νοσοκομείο, καθώς μετά από αίτημα των συγγενών για νεκροψία, η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε εντολή εισαγγελέα, η οποία 4 μήνες μετά δεν έχει εκδοθεί.

«Πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την ταφή κάποιων ασθενών νοσοκομείων που πεθαίνουν από κορονοϊό όταν οι συγγενείς αμφισβητούν την αιτία θανάτου. Δεν τους παραλαμβάνουν. Ζητάνε να υποβληθούν σε νεκροψία πολλές φορές με δικηγόρο χωρίς να διαθέτουν εντολή Εισαγγελέα» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Και συμπληρώνει: «τη νεκροψία την παραγγέλνουν οι θεράποντες ιατροί. Διαφορετικά οι συγγενείς πρέπει να απευθυνθούν στην Εισαγγελία. Ως εκ τούτου καλά κάνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων και ζητάνε εντολή Εισαγγελέα. Κανείς δεν ξέρει τελικά αν απευθύνονται στην Εισαγγελία.

Έτσι νεκροί από κορονοϊό παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με αποτέλεσμα να είναι έντονη η δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων διαθέτουν ψυγεία συντήρησης και δεν μπορούν να κρατάνε νεκρούς επί πολλές ημέρες».

Τέσσερις μήνες στο Αττικό νοσοκομείο

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρεται σε πρόσφατο παράδειγμα από το Αττικό: «Στο νεκροθάλαμο υπάρχει νεκρή γυναίκα από κορονοϊό από 1/6/2021. Οι ιατροί δεν έκριναν σκόπιμο να γίνει νεκροψία». «Μετά από ημέρες προσήλθαν οι συγγενείς να τη παραλάβουν για νεκροψία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ορθώς ενήργησε και ζήτησε εντολή Εισαγγελέα. Έκτοτε τέτοια εντολή δεν έχει εκδοθεί και η νεκρή παραμένει για τέσσερις μήνες στο νεκροθάλαμο με ψυγεία συντήρησης του νοσοκομείου Αττικού με έντονη δυσοσμία. Αρνούνται να τη παραλάβουν» αναφέρει. Και καταλήγει: «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με τη δημόσια υγεία».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top