ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάτρα – Νικολόπουλος: Αδιαφορεί ο Δήμος για το ζήτημα των απορριμμάτων – Γιατί διαφωνεί με την αναβολή του τέλους ταφής

22 873x432.jpg

Αίτημα τόσο του Δήμου Πατρέων όσο και άλλων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι, η κατάργηση ή η αναβολή της επιβολής του Τέλους Ταφής για τα απορρίμματα, ωστόσο ο Νίκος Νικολόπουλος δεν συμφωνεί με αυτή την πρόταση καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο η δημοτική Αρχή δεν θα κάνει ενέργειες για να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης στο θέμα των απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Για την ιστορία, το Τέλος Ταφής για τα απορρίμματα νομοθετήθηκε το άρθρο 43 του Νόμου 4042/2012, κατ’ εφαρμογή οδηγία της Ε.Ε. για μέτρα ενθάρρυνσης της διαχείρισης των απορριμμάτων με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της ανακύκλωσης και αξιοποίησης των απορριμμάτων.

Δέκα χρόνια μετά και επτά χρόνια της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, διαπιστώνουμε ότι το μάρμαρο θα το πληρώσουμε εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Πατρέων, για την αποτυχία της Δημοτικής Αρχής.

Και αντί ο Δήμαρχος κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ,  να απολογηθεί για την αποτυχία του στην διαχείριση των απορριμμάτων και τις ευθύνες του στο χαράτσι που θα  μας φορτώσει στα Ανταποδοτικά Τέλη, προσπαθεί να τις επιρρίψει στην Κυβέρνηση και την Ε.Ε.

Ποιος σας εμπόδισε κύριε Πελετίδη, να αξιοποιήσετε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την προώθηση της ανακύκλωσης, τη δημιουργία πράσινων γωνιών στο Δήμο, την εφαρμογή προγραμμάτων συλλογής υπολειμμάτων και  κομποστοποίησης;

Κανείς;Απλώς με λόγια δεν προωθείτε η ανακύκλωση.

Με συνθήματα, λόγια και φέρετρα στα Δημοτικά Συμβούλια δεν κλείνει η Ξερόλακα. Με ψέματα δεν μειώνονται τα απορρίμματα.

Κύριε Πελετίδη, ευτυχώς που υπάρχει και η κακιά Ευρωπαϊκή Ένωση που μας επιβάλλει, με οδηγίες, την Περιβαλλοντική συνείδηση και πολιτική, έναντι της ιδεολογικής ψευδαίσθησης που επαγγέλλεστε ως Αριστερά για το περιβάλλον.

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» είμαστε αντίθετη στην αναβολή ή κατάργηση του μέτρου της εισφοράς για την Ταφή των απορριμμάτων, διότι διαφορετικά, θα συνεχίσετε την αποτυχημένη πολιτική σας στη διαχείριση των απορριμμάτων, οδηγώντας μας πιθανόν να τα εναποθέτουμε, σε ανεξέλεγκτες χωματερές όπως κατά το παρελθόν.

Η επιβολή του χαρατσιού σε κάθε Δήμο για τους πολίτες, αποτελεί την απόδειξη των λαθεμένων επιλογών σε πρόσωπα και παρατάξεις.

You may also like

papandreou4 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Παπανδρέου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Παρεμβάσεις για Δ. Βαλκάνια, Ουγγαρία – Προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία

Στη Θερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο, 20-24 Ιουνίου 2022), συμμετείχε ...

Comments are closed.