ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: «Νοκ άουτ» εδώ και 8 χρόνια το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων

Facebook
Twitter
3879306

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου ήταν η 3η Ιουνίου όμως στην Πάτρα φαίνεται ότι αργεί ακόμα η στιγμή που θα δούμε τα κοινόχρηστα ποδήλατα στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φωτογραφίες που έχουν ανέβει κατά καιρούς με τα κοινόχρηστα ποδήλατα στους ηλεκτρονικούς σταθμούς τους, κοντεύουν να αποκτήσουν πλέον μια μουσειακή αξία.

Τόσο καλά. Θυμίζουμε ότι τα κοινόχρηστα ποδήλατα εμφανίστηκαν στην Πάτρα το 2016, παρέμειναν για κάποιους μήνες και στη συνέχεια το σύστημα βγήκε νοκ άουτ από τους δεκάδες βανδαλισμούς που υπέστησαν κυρίως οι ηλεκτρονικοί σταθμοί οι οποίοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Έχουν περάσει πλέον πάνω από οχτώ χρόνια. Από τότε και μετά οι 1500 πατρινοί που είχαν αποκτήσει την κάρτα χρήσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων την έβαλαν στο συρτάρι τους και την κράτησαν έτσι για αναμνηστικό.

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα δεν λειτούργησαν ποτέ ξανά και η βιώσιμη αστική κινητικότητα στην Πάτρα παραμένει σε επίπεδο μηδέν. Θα πει κανείς ότι μεσολάβησε η δημιουργία του παραλιακού ποδηλατοδρόμου.

Το προσπερνάμε καλύτερα αυτό. Μένει να δούμε αν το δίκτυο των τεσσάρων ποδηλατοδρόμων που είναι να δημιουργηθεί στο πλαίσιο της ανάπλασης της Κάτω πόλης έχει καλύτερη τύχη. Κι φυσικά τι θα γίνει με το επερχόμενο σύστημα για την χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top