ΠΑΤΡΑ: Νυχτερινό «αλαλούμ» με Ψυχιατρικό περιστατικό

Facebook
Twitter
ekab asthenoforo nosokomeio

ΤΑ «ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ» ΕΝΟΣ «ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΥ» ΚΡΑΤΟΥΣ

Είναι από τις φορές που βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια τις στρεβλώσεις στο πώς λειτουργεί το ελληνικό κράτος και αντιλαμβάνεσαι εκείνα που φωνάζουν οι συνδικαλιστές ανά κλάδο. Τα «στραβά κι ανάποδα», δηλαδή, που δυστυχώς δεν διορθώνονται με αποτέλεσμα να διαιωνίζονται προβλήματα και δυσλειτουργίες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επ’ αυτού είναι όσα ζήσαμε στην πρόσφατη αυτοψία μας στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», κατά τη διάρκεια περίπτωσης διακομιδής γυναίκας ασθενούς η οποία φιλοξενείται σε δομή ψυχικής υγείας της πόλης.

Η γυναίκα ένιωσε να απειλείται, αισθάνθηκε τάση φυγής και βρέθηκε σε κατάσταση που έχρηζε άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει γύρω στη μία τη νύχτα. Αλλά το πλήρωμα μετέβη στο εφημερεύων νοσηλευτικό ίδρυμα, εν προκειμένω το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και όχι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στην Ψυχιατρική κλινική του. Την άφησαν εκεί όπου επίσης έσπευσε και μία Λειτουργός της δομής. Η γυναίκα που αντιμετώπιζε πρόβλημα κυριολεκτικά… ξεσήκωσε όλο το νοσοκομείο! Προκάλεσε φασαρία με τις φωνές της, νομίζοντας πως απειλείται, εισέβαλε στα ιατρεία επειγόντων περιστατικών αναστατώνοντας τους πάντες. Μία γιατρός προσπάθησε να την συνεφέρει για να μην ενοχλούνται οι άλλοι ασθενείς και τραυματίες αλλά μπήκε κι εκείνη στο «στόχαστρο» της γυναίκας που την θεώρησε επίσης «απειλή» εναντίον της. 

ΚΛΗΘΗΚΕ Η ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ

peripoliko el.as.

 

Τελικά κλήθηκε η αστυνομία. Περιπολικό της Άμεσης Δράσης έσπευσε στο νοσοκομείο, με τον αρχιφύλακα και τον υφιστάμενό του να προσπαθούν να βρουν άκρη για το τι να κάνουν. Γιατροί δεν ήταν, η γυναίκα από λάθους είχε μεταφερθεί στο λάθος νοσοκομείο, και οι αστυνομικοί για… ώρα απασχολούνταν με το περιστατικό δίχως φυσικά να έχουν κάποια σχετική ιατρική γνώση. Τα τηλέφωνα προς τη δομή, προς το ΠΓΝΠ, προς πάσα αρχή και αρμόδιο, έγιναν κι έπαιρναν.

Η ώρα περνούσε και τελικά αποφασίστηκε η ασθενής να μεταφερθεί, με το περιπολικό, στο νοσοκομείο του Ρίου. Όλα αυτά, όμως, έπειτα από… μιάμιση ώρα (με το ρολόι).

Θυμίζουμε ότι ένα από τα πάγια αιτήματα των συνδικαλιστών αστυνομικών είναι η απαλλαγή τους από τέτοιου είδους αποστολές, που άλλωστε δεν εντάσσονται στις αρμοδιότητές τους και τους αποσπούν από την πάταξη της εγκληματικότητας και την αστυνόμευση. Αλλά και όλος ο τρόπος διαχείρισης του περιστατικού, (διακομιδή, ανύπαρκτη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης), προδίδει προχειρότητα κι ανετοιμότητα. Όλα αυτά σ’ ένα κράτος που θέλει να λέγεται «οργανωμένο»…

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top