ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος αλλάζει τα φώτα στην πόλη

Facebook
Twitter
Ένα σημαντικό έργο προχωράει για την Πάτρα από τον τομέα του ηλεκτροφωτισμού με τις αλλαγές των συμβατικών λαμπτήρων σε λάμπες Led που θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση της ενέργειας και της μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος από τον δήμο.  

Οι παρεμβάσεις αυτές που ήδη έχουν ξεκινήσει μετά από την προμήθεια των λαμπτήρων αυτών που πήρε ο δήμος, δίνοντας ένα ποσό που έφτασε τα 3.000.000 ευρώ, γίνονται μέσα από τους εργαζόμενους στην δημοτική υπηρεσία και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Το χρονοδιάγραμμα για το έργο αναφέρει ότι η τοποθέτηση των λαμπτήρων αυτών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2022, αφού θα μπουν σε κάθε περιοχή, σε κάθε συνοικία και σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση 15.000 λαμπών τύπου led σε σχολεία και σε πλατείες της Πάτρας και θα συνεχιστεί, με τα συνεργεία του δήμου να έχουν ξεκινήσει τις εργασίες αυτές από κεντρικούς δρόμους της πόλης για να προχωρήσουν σταδιακά σε συνοικίες και γειτονιές.

Η ολοκλήρωση αυτού του πρότζεκτ θα ενισχύσει τον δήμο σημαντικά και στον οικονομικό τομέα. Μέχρι ώρας πλήρωνε ένα αρκετά μεγάλο ποσό στην ΔΕΗ για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην επικράτεια του, ένα ποσό που έφτανε κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Με την αντικατάσταση του συνόλου του δημοτικού φωτισμού σε φώτα τύπου led, το ποσό αυτό θα μειωθεί αρκετά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η εξοικονόμηση της κατανάλωσης της ενέργειας θα φτάσει τουλάχιστον το 30%.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top