ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο Δήμος εφαρμόζει ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο!

Με την δωρεάν εφαρμογή «Πάτρα Στάθμευση» από τα αντίστοιχα καταστήματα των κινητών τηλεφώνων.

efarmogi parking

Ο Δήμος Πατρέων εφαρμόζει σύστημα χρονικού περιορισμού στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, με τη χρήση προπληρωμένης κάρτας αξίας 30 λεπτών. Η προμήθεια των καρτών αυτών μπορεί να γίνει από καταστήματα και περίπτερα της πόλης.

Η διάρκεια στάθμευσης είναι μίας ή δύο ωρών, ανάλογα με την οδό στάθμευσης. Οι ενημερωτικές πινακίδες που υπάρχουν σε κάθε διασταύρωση αναγράφουν την επιτρεπόμενη διάρκεια στάθμευσης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στη στάθμευση τους ο Δήμος Πατρέων παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο προμήθειας του εισιτηρίου/χρόνου στάθμευσης, μέσω εφαρμογής έξυπνου τηλεφώνων.

Πρόκειται για την δωρεάν εφαρμογή «Πάτρα Στάθμευση» από τα αντίστοιχα καταστήματα των έξυπνων τηλεφώνων.

Για το Google είναι το play store.

Για την Apple είναι το App Store.

Η εφαρμογή λειτουργεί ως εξής:

  • Την πρώτη φορά που ανοίγει η εφαρμογή ζητάει να εισαχθεί ένα e-mail και ένα συνθηματικό, προκειμένου να γίνει η εγγραφή του χρήστη. Κατά την είσοδο στην εφαρμογή ζητείται προαιρετικά η αποδοχή της καταγραφής του γεωγραφικού στίγματος της συσκευής.
  • Κατόπιν ο χρήστης εισάγει την πινακίδα του οχήματος, διορθώνει, αν είναι απαραίτητο, τη θέση του οχήματος που εμφανίζεται στο χάρτη και πατάει το κουμπί «αγορά».
  • Σε αυτό το σημείο ανοίγει η οθόνη αγοράς χρόνου με πιστωτική / χρεωστική / προπληρωμένη κάρτα και ο χρήστης μπορεί να αγοράσει χρόνο στάθμευσης. Ο χρόνος στάθμευσης ποικίλλει από ένα εισιτήριο που κοστίζει 0,30 €  μέχρι και 30 € / 100 εισιτήρια. Μετά από την επιτυχημένη αγορά χρόνου στάθμευσης, το τραπεζικό ίδρυμα στέλνει e-mail στον χρήστη για την πραγματοποίηση της χρέωσης, το εισιτήριο εκδίδεται αυτόματα, το κόστος του αφαιρείται από την συνολική αγορά και η στάθμευση καθίσταται σύννομη.
  • Δεν χρειάζεται η τοποθέτηση οποιουδήποτε στοιχείου στο όχημα, καθώς το σύστημα είναι πλήρως ηλεκτρονικό και ο δήμος γνωρίζει την ίδια στιγμή την ορθότητα της  στάθμευσης. 15 λεπτά πριν τη λήξη του εισιτηρίου το σύστημα θα ενημερώσει γι’ αυτή τη λήξη και θα υποδείξει την θέση στάθμευσης  του οχήματος.
  • Σημειώνεται ότι ο πλεονάζων χρόνος στάθμευσης που αγοράσθηκε στο παραπάνω βήμα, μένει μέσα στο υπόλοιπο του χρήστη στην εφαρμογή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να ξανά αγοράσει χρόνο ο χρήστης. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι να εισάγει την πινακίδα του, να διορθώσει το γεωγραφικό στίγμα αν χρειάζεται και να πατήσει το κουμπί «αγορά».

Πληροφορίες σχετικά με τα ανωτέρω και με το χρονικό περιορισμό στάθμευσης παρουσιάζονται στην ενότητα “Στάθμευση” στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου www.e-patras.gr

You may also like

Comments are closed.