ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ | Ο δήμος… έκοψε το ρεύμα σε 4 καφέ της παραλιακής – Κάποιοι χρωστούσαν πολλές χιλιάδες ευρώ!

2ο θέμα να βάλουμε... ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 2 1 e1681810555900
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Έτρεχαν και δεν έφταναν ιδιοκτήτες καφετεριών της παραλιακής όταν ο Δήμος Πατρέων έκανε πράξη την σαφή προειδοποίηση που τους είχε κάνει από την προπερασμένη εβδομάδα, για διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω συσσωρευμένων οφειλών. Οφειλών, μάλιστα, που προέρχονταν από λογαριασμούς του προηγούμενου έτους και πολλοί εξ αυτών ανέρχονταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ μόνο σε ένα κατάστημα το χρέος άγγιζε το εξωφρενικό ποσό των… 16.000 ευρώ!

Βάσει των στοιχείων, πρόκειται για συνολικά εννέα οφειλέτες εκ των οποίων οι τέσσερις δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου στις εκκλήσεις για τακτοποίηση οφειλής κι ήταν εκείνοι των οποίων τα μαγαζιά έμειναν χωρίς ρεύμα!

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ

Η διακοπή έγινε την Μ. Τρίτη και ύστερα από τρεις διαδοχικές έγγραφες ειδοποιήσεις που είχαν αποσταλεί προς τους μαγαζάτορες από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη γραπτή ενημέρωση είχε γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο, ακολούθησε κι άλλη μία, μέσα στον Ιανουάριο του 2023 και η τελευταία εστάλη πριν την Μεγάλη εβδομάδα.

Με την ξεκάθαρη μάλιστα προειδοποίηση ότι αν δεν πληρώνονταν οι λογαριασμοί, ο Δήμος θα προχωρούσε στην διακοπή ηλεκτροδότησης την  Μ. Τρίτη, όπως και τελικά συνέβη.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι στις δύο πρώτες ειδοποιήσεις γινόταν έκκληση στους επιχειρηματίες να επιδείξουν ενδιαφέρον με την προσέλευση τους, έστω και στη βάση συνεννόησης για ρύθμιση της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής που είχε ο καθένας. Όμως η μη ανταπόκριση ορισμένων έφερε την κατάσταση στα… άκρα.

 

ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΤΑΣΗ

Απειλήθηκε και στιγμή έντασης ακόμα και σε βάρος του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Διονύση Πλέσσα ο οποίος κατά πληροφορίες δέχθηκε και φραστικές επιθέσεις από ορισμένους οφειλέτες – ευτυχώς τη μειοψηφία – οι οποίοι επικαλέστηκαν την εορταστική περίοδο. Τελικά πρυτάνευσε η λογική, οι δύο εκ των επιχειρηματιών έσπευσαν να πληρώσουν τις οφειλές τους την ίδια ημέρα της διακοπής, δηλαδή την Μ. Τρίτη, ενώ οι άλλοι δύο έκαναν την τακτοποίηση την επομένη, Μ. Τετάρτη, κι έτσι το ρεύμα επανασυνδέθηκε σε όλα τα καταστήματα.

 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

Ωστόσο το πρόβλημα για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση και διατηρούν επιχειρήσεις κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της πόλης, είναι και τα οφειλόμενα ενοίκια. Σύμφωνα με τον κ. Πλέσσα, υπάρχουν συσσωρευμένες οφειλές από ανείσπρακτα ενοίκια, κάτι που αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τα δημοτικά ταμεία αλλά και είναι πρωτίστως και ζήτημα αρχής έναντι όλων όσοι ανταποκρίνονται με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ειδοποιητήρια αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες, και για το θέμα των ενοικίων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

4 3 e1681810504950

 

 

You may also like

dytiki ellada giatros syllipsi 1024x720.jpg ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ: Οι «Αδιάφθοροι» ξεσκέπασαν κύκλωμα ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και παράνομων συνταγογραφήσεων

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές- βραδινές ώρες της Πέμπτης, 29 Φεβρουαρίου ...

Comments are closed.