ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Ο Δήμος προκήρυξε διαγωνισμό, θέλει να φτιάξει 52 δρόμους

Facebook
Twitter
dimos-dromoi-768x417

Η καθαριότητα και η κατάσταση των δρόμων είναι δύο από τα βασικά προβλήματα της πόλης, όπως απαντούν οι πολίτες σε έρευνες που έχουν διενεργηθεί κατά καιρούς και ο Δήμος Πατρέων έχει σχεδιάσει μία σειρά από παρεμβάσεις για να βελτιωθεί η εικόνα σε σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα:

  •  Στο Ανατολικό Διαμέρισμα θα εκτελεστούν εργασίες σε τμήματα των οδών Γηροκομειού, Λυκοχωρού, Ιωάννη Διακίδη και Δαμασκηνού. Επίσης θα εκτελεστούν έργα στις οδούς: Τοπάλη-Ιπποκράτος, Νάξου (Νοσοκομείου), Ιακωβίδου, Θεοτοκοπούλου, Γοργίου, Δημητρίου Πολιορκητή, Δημητρακοπούλου, Ροΐλού (Μπεγουλάκι), Λεωνίδου και Ευρυβιάδου, (Εγλυκάδα), Αγίου Στεφάνου, Αμφίσσης, Κορώνης, Παυλοπούλου, στρατηγού Κωνσταντινοπούλου ανακατασκευή σκαλών, Ευθυδήμου (Αρόη), Ευρυπύλου, Φολόης, Ηρακλέους.
  •  Στο Νότιο Διαμέρισμα τα έργα φρεσκαρίσματος των δρόμων θα γίνουν στις οδούς: Πάροδος Ευβοίας, Μονής Σωτήρος, Στυμφαλίδος, Λίνδου, Ανδρέα Παπανδρέου (Θησέως έως Κολχίδος), Παπατσώρη και Ναπ. Ζέρβα, Τιφύως, Κλυτίου, Εργίνου, Δημοκλέους, Κραναού, Γαστούνης, Ηλιδος, Οικονομοπούλου, Μυκηνών, Φρίξου, Αλοννήσου, Κύμης, Σαμοθράκης, Βρατσάνου, Λεύκας, Αρχελάου, Τορώνης, Πάροδοι Ιτεών, Μιλήτου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Αριστίππου και Γοργοπουάμου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι βασικές προϋποθέσεις για την ένταξη των δρόμων στην εργολαβία ήταν να υπάρχει αποχέτευση των ομβρίων υδάτων, ώστε να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και οι δρόμοι να είναι πλήρως διανοιγμένοι. Βέβαια, σημειώνεται στη μελέτη ότι ο κατάλογος των 52 δρόμων θα οριστικοποιηθεί από την Υπηρεσία κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

Αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων και αναδειχθεί ο εργολάβος, τότε από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μέσα σε 18 μήνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα συμφωνηθέντα. Αν δεν προκύψουν καθυστερήσεις, το έργο θα μπορούσε να ξεκινήσει να εκτελείται μέχρι το τέλος του 2024.\

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top