Διοικητής Τροχαίας Πατρών: Έτσι μειώσαμε την κίνηση στο κέντρο” – Αφαιρέθηκαν 200 πινακίδες, κόπηκαν πάνω από 400 κλήσεις!

Facebook
Twitter
kykloforiako ix

του Αχιλλέα Ροδίτη – 

Μετά την έναρξη των έργων στο κέντρο της Πάτρας, και ειδικά την πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος, η κίνηση στους δρόμους πολλοί θα ‘χετε παρατηρήσει ότι παραδόξως… έχει μειωθεί, αντί να αυξηθεί, όπως οι περισσότεροι αναμέναμε. Δεν λέμε πως δεν υπάρχει κυκλοφοριακό, και μάλιστα έντονο, αλλά είναι περιορισμένο, αφού η πλειονότητα των πολιτών επιλέγει να ΜΗΝ κινηθεί στο κέντρο της πόλης, γνωρίζοντας πως γίνονται έργα και θέλοντας να αποφύγει την ταλαιπωρία.

Με άλλα λόγια, στο κέντρο εισέρχονται μόνον όσοι έχουν πράγματι σοβαρή δουλειά και υποχρέωση. Γι’ αυτό λοιπόν παρατηρείται ότι τα απογεύματα βλέπεις σχετικά μια πιο «ήρεμη» Μαιζώνος, (από Καρόλου προς Αράτου), πιο ήρεμη Αράτου αλλά ακόμα και Κανακάρη.

Προφανώς δεν ισχύει το ίδιο για τις ώρες αιχμής, πρωί και μεσημέρι, όταν όλοι πηγαίνουν για δουλειά ή γυρίζουν από αυτήν.

ΜΕ ΤΟ «ΚΙΛΟ»… ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

2) κυκλοφοριακο - ΝΤΕΜΙΡΗΣ(ΕΝΘΕΤΗ) (1) (1)

Αλλά το ότι υπάρχει μειωμένη κίνηση και κομφούζιο λιγότερο απ’ αυτό που περιμέναμε το επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι έμποροι, επαγγελματίες οδηγοί, (ταξί), αλλά ακόμα κι ο Διοικητής της Τροχαίας Πατρών Χρήστος Ντεμίρης.

Με τη διαφορά ότι ο τελευταίος δίνει και την εξήγηση, αφού πριν περιγράφει περιστατικό με τροχονόμο να του ζητά να φύγει από σημείο όπου εστάλη για ρύθμιση κυκλοφορίας, επικαλούμενος ότι «δεν ήταν χρήσιμος εκεί» και καλύτερα να μετέβαινε σ’ άλλο σημείο που θα χρειαζόταν περισσότερο η παρουσία του.

Ο κ. Ντεμίρης, λοιπόν, υποστηρίζει ότι η μείωση της κίνησης δεν οφείλεται στην σκέψη των περισσοτέρων, ότι… «μην πάω στο κέντρο για να μην ταλαιπωρηθώ», αλλά στο ότι  γνωρίζουν πως τα μέτρα της Τροχαίας είναι εντατικά, ιδιαιτέρως αυστηρά κι υπάρχει παντού παρουσία!

«Αφαιρέσαμε πολλές πινακίδες και βεβαιώσαμε πάρα πολλές κλήσεις στάθμευσης και διπλοστάθμευσης», τονίζει ο Διοικητής.

kykloforiako patra 1

ΠΟΣΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ

Μας δίνει και τα στοιχεία που κυριολεκτικά εντυπωσιάζουν: Όλο το προηγούμενο διάστημα αφαιρούνται κατά μέσο όρο πέντε ζευγάρια πινακίδες μόνο στην οδό Κανακάρη και μόνο στο τμήμα από Κολοκοτρώνη μέχρι Παντανάσσης, ενώ τριπλάσιος με τετραπλάσιος ήταν ο αριθμός των κλήσεων.

Συνολικά, στο διάστημα πεζοδρόμησης της Μαιζώνος η Τροχαία έχει αφαιρέσει πάνω από 200 πινακίδες κυκλοφορίας και έχει βεβαιώσει περισσότερες από 350 με 400 κλήσεις, μόνο στις οδούς Κανακάρη και Αράτου!

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top