ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Ο ιερέας που «μαγνητίζει» τους νέους στο Ριγανόκαμπο

ela pappas 1 750x430 1
Το άνοιγμα του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου στους νέους είναι καταγεγραμμένο από την «Πολιτεία» και είναι γνωστό στην κοινωνία της Πάτρας.

Το πιο χαρακτηριστικό, όμως, όλων ήταν αυτό που συνέβη προ ημερών, όταν στον Ιερό Ναό τελέστηκε Αγρυπνία. Και αυτό που είδαμε ήταν ότι η εκκλησία γέμισε ασφυχτικά από πιστούς με μέση ηλικία τα 20 και 30 έτη!

Τίποτα βέβαια δεν είναι τυχαίο. Διότι πέρα από το αξιομίμητο και θαυμαστό φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιούν οι άνθρωποι του Ιερού Ναού, εντός και εκτός ενορίας, η προσέλκυση νέων οφείλεται στη χαρισματική παρουσία και τη δράση του προϊσταμένου του ναού, του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου Ειρηναίου Σωτηρόπουλου (φωτογραφίες).

Ο οποίος μάλιστα την περασμένη Κυριακή συμπλήρωσε 22 χρόνια από την χειροτονία του σε Πρεσβύτερο. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ομιλεί Αγγλικά, ενώ έγινε Μοναχός το 1995 στο Γηροκομειό και το 2000 ενεγράφη στην Ιερά Μονή του Ομπλού όπου και διαμένει.

Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας

Από το 1999 υπηρετεί τον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών ενώ το 2015 ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος τον όρισε Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Εκτός από την Αγάπη του στο Θεό και στον Άνθρωπο, τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα είναι η αφοσίωση στο φιλανθρωπικό έργο και η ένταξη νέων στον δρόμο της πίστης. Νέα παιδιά μαγεύονται από τον λόγο του, από την επιθυμία του για παροχή βοήθειας προς κάθε συνάνθρωπο και συμμετέχουν ενεργά.

Αυτός είναι και ο λόγος που πλήθος παιδιών, εφήβων και λίγο μεγαλύτερων μετέχουν από κοντά σε κάθε προσπάθεια βοηθώντας έμπρακτα και αποτελεσματικά. Τέτοιοι Άξιοι άνθρωποι φέρνουν κοντά στην Εκκλησία τα παιδιά μας…

You may also like

Comments are closed.