ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Ο ιερόσυλος που «ξάφριζε» εκκλησίες είχε και γυναίκα συνεργό

Patra ierosyloi2 1

Αντίθετα με όσα είχαν φανεί αρχικά, κάθε άλλο παρά συμπτωματική ήταν η κλοπή της λειψανοθήκης του Αγίου Χαραλάμπους που είχε γίνει την περασμένη Κυριακή από την ομώνυμη εκκλησία στην Πάτρα, καθώς ο ιερόσυλος που την διέπραξε είχε «χτυπήσει» άγνωστο αριθμό εκκλησιών και μάλιστα είχε ως συνεργό του μια γυναίκα!

Σε έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στα σπίτια των δραστών, βρήκαν εκτός από την λειψανοθήκη πλήθος εκκλησιαστικά είδη, εικόνες και άλλα αντικείμενα, για τα οποία διενεργούν έρευνες ώστε να εξακριβώσουν από ποιες εκκλησίες έχουν κλαπεί. Επιπλέον, κατέσχεσαν δύο αεροβόλα όπλα και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες στις κλοπές.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκε μια ακόμη κλοπή που είχε διαπράξει το ζευγάρι την περασμένη Τρίτη από το ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην περιοχή Φραγκαβίλλα της Αμαλιάδας, όπου είχαν αρπάξει από την εικόνα της Παναγίας ένα σετ κοσμημάτων που αφιερώσει πιστοί ως τάμα. Ακόμη, εκτός από την επίχρυση λειψανοθήκη με τμήμα λειψάνου του Αγίου Χαράλαμπους, οι αστυνομικοί βρήκαν και δύο χρυσές αλυσίδες που είχαν κλαπεί από τον ομώνυμο ναό και τα απέδωσαν στον εφημέριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερόσυλος, που είναι σεσημασμένος για κλοπές, προσήχθη ως ύποπτος στην Ασφάλεια Πατρών και παραδέχθηκε πως είχε κλέψει τη λειψανοθήκη. Όμως, αρνήθηκε να εξηγήσει τι σκόπευε να την κάνει. Μαζί με τη συνεργό του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που άσκησε σε βάρος τους δίωξη για διακεκριμένη κλοπή από τόπο θρησκευτικής λατρείας, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

You may also like

Comments are closed.