ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Ο κορωνοϊός “χόρεψε” για τα καλά – Πάνω από 20 μέλη χορευτικού συλλόγου θετικά

XOROS
Μεγάλη αναστάτωση σε χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα της Πάτρας αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί πάνω από 20 κρούσματα κορωνοϊού.

Πριν τις 7 Σεπτεμβρίου γινόντουσαν πρόβες για επικείμενη παράσταση. Φαίνεται πως κάποιο μέλος του Συλλόγου είχε κορωνοϊό. Κανείς δεν γνωρίζει μετά βεβαιότητας αν είχε ενημερώσει τους υπευθύνους του χορευτικού ή τουλάχιστον τον δάσκαλο, αν και μεταξύ των μελών πολλά λέγονται. Όπως είπε συγγενικό πρόσωπο γυναίκας – μέλους του χορευτικού, οι πρόβες γινόντουσαν χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, με κλειστές πόρτες και φυσικά χωρίς μάσκες. Η συγγενής της κόλλησε και όχι μόνο εκείνη! Κόλλησε και τους γονείς της. Και οι δύο γονείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ρίου με την μητέρα να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως κάποια άτομα κατάφεραν να το ξεπεράσουν χωρίς συμπτώματα, άλλα όμως είχαν, όλοι φυσικά έμειναν στο σπίτι καραντίνα. Όπως ήταν φυσικό η προγραμματισμένη εκδήλωση – παράσταση, αναβλήθηκε. Στον Σύλλογο ο οποίος είναι από τους πλέον μεγάλους σε αριθμό μελών εξακολουθεί και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Άγνωστος επίσης παραμένει ο αριθμός των συγγενών των μελών του χορευτικού που έχουν κολλήσει.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Θα πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ οι διδάσκοντες πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο. Αν δεν το έχουν κάνει πρέπει να προβαίνουν σε rapid test με δικά τους έξοδα δύο φορές την εβδομάδα. Το ίδιο και οι μαθητές άνω των 18 ετών. Στις αίθουσες διδασκαλίας θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου και να αερίζονται. Τα μαθήματα πρέπει να γίνονται με αποστάσεις 2 μέτρων και αν χρειαστεί να πιαστούν στα χέρια να προηγείται απολύμανση. Μάλιστα θα πρέπει να χορεύουν ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. Αν όμως είναι όλοι εμβολιασμένοι τότε επιτρέπεται η παρουσία 1 ατόμου ανά 10 τετραγωνικά. Επίσης όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες.

 

You may also like

Comments are closed.