ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Ο Νεκτάριος Φαρμάκης με βραβευμένους επιστήμονες του Τμήματος Χημικών Μηχανικών

PAIDIA 1536x864 1

Την ομάδα Lamborgenius, του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, αποτελούμενη από πέντε τριτοετείς φοιτήτριες, που κέρδισε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Chem-E-Car (διοργανώνεται από το American Institute of Chemical Engineers) και τώρα ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον τελικό, παγκόσμιο διαγωνισμό που θα γίνει στις ΗΠΑ υποδέχτηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης γνώρισε τα μέλη της ομάδας με τα οποία και μίλησαν για τις σπουδές, τον διαγωνισμό, τα σχέδιά τους για το μέλλον και τα όνειρά τους να καινοτομούν και να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Πολλά συγχαρητήρια στη Βαλεντίνη Βασιλείου, την Ειρήνη Μίκου, την Εριφύλη Μωραΐτη, τη Σοφία Σαβελώνα και την Αγγελική Σούλου.

«Τα μυαλά και τα όνειρα των νέων ανθρώπων αποτελούν τον μεγαλύτερο πλούτο του τόπου μας», ανέφερε ο κ. Φαρμάκης.

Το Chem-E-Car είναι ο μοναδικός διαγωνισμός χημικής μηχανικής που διοργανώνεται από το AIChE (American Institute of Chemical Engineers) και απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές. Στόχος του είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός καινοτόμου ενεργειακά αμαξιδίου που κινείται και σταματάει αποκλειστικά με χημικό τρόπο, διανύοντας μία συγκεκριμένη απόσταση, που ανακοινώνεται μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Νικητήριο αμαξίδιο είναι εκείνο που θα σταματήσει στη μικρότερη απόσταση από τον στόχο.

Με αυτή την πρωτοβουλία προωθούνται καινοτόμες τεχνολογίες, μέσω των οποίων επιδιώκεται η αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Προσφέρεται εν ολίγοις γόνιμο έδαφος για την πρόταση ιδεών, που θα οδηγήσουν σε ένα πράσινο αειφόρο αύριο.

 

You may also like

manos daskalakis2 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Πως χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον Μάνο Δασκαλάκη! ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

“Ανυποψίαστο” χαρακτηρίζει τον Μάνο Δασκαλάκη το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ...

Comments are closed.