ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Ο μυθικός οικιστής της πόλης, Πατρέας στο νέο κατοχυρωμένο λογότυπο του δήμου

Facebook
Twitter
Τον μυθικό οικιστή της πόλης, Πατρέα, πλαισιωμένο με την άμπελο και τις δάφνες αναπαριστά το νέο κατοχυρωμένο δηλωτικό σήμα του Δήμου Πατρέων.

Η μορφή του είναι «δανεισμένη» από το έργο που καλλιτέχνησε (σε φωτογραφία) ο σπουδαίος ζωγράφος και ακαδημαϊκός Επαμεινώνδας Θωμόπουλος το 1930 και βρίσκεται στο Δημαρχείο της Πάτρας.

Το Συμβούλιο Τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών ενέκρινε ομόφωνα την σχετική πρόταση του Δήμου για την αντικατάσταση των   προγενέστερων σημάτων του. Το σχέδιο είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας πριν αποσταλεί στο Υπουργείο  Εσωτερικών.

Η μη ύπαρξη κατοχυρωμένου σήματος ήταν ο λόγος που ο Δήμος Πατρέων χρησιμοποιούσε το εθνόσημο στα υπηρεσιακά του έγγραφα.

«Είχαμε χρέος να επαναφέρουμε στα δημοτικά μας έγγραφα,  το έμβλημα που συνδέεται  με την ιστορική διαδρομή της έδρας του διευρυμένου Δήμου μας. Η μυθική μορφή του Πατρέα, του οικιστή της πόλης είναι το πλέον αναγνωρίσιμο δηλωτικό σήμα του Δήμου Πατρέων και το επαναφέρουμε τιμώντας παράλληλα τον σπουδαίο ζωγράφο Επαμεινώνδα Θωμόπουλο, που τα έργα του έχουν συνδεθεί με της ιστορία του Δημαρχείου μας»  δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top