ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ο πρύτανης τα ”βάζει” με το δήμαρχο για τα αδέσποτα

bouras peletidis e1633774049961
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας στην κυριολεξία… «άστραψε και βρόντηξε»!  Και δηλώνει πλέον αποφασισμένος να προβεί σε μηνύσεις. 

Είναι η δεύτερη φορά που ασχολείται με τα αδέσποτα, φαίνεται όμως ότι ο αριθμός τους από το καλοκαίρι έχει αυξηθεί και μάλιστα έχουν γίνει περισσότερο επιθετικά.

«Στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν αγέλες αδέσποτων μπροστά στην Πρυτανεία και σήμερα (σ.σ. χθες) επιτέθηκαν σε φοιτήτρια. Αν είμαι υπεύθυνος εγώ να με εγκαλέσει ο Εισαγγελέας. Αλλιώς να εγκαλέσει τον υπεύθυνο!

Έχω στείλει ένα σωρό επιστολές στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος δεν απαντά και ισχυρίζεται πως το Πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικός χώρος! Είναι δυνατόν;

Δηλαδή με τη λογική του Δημάρχου, μπορώ αν θέλω να κλείσω τους δρόμους»; Αναρωτιέται ο κ. Μπούρας.

Αυτές τις μέρες ξεκινά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά με διά ζώσης φοίτηση και ο Πρύτανης εκφράζει τον προβληματισμό του. «Έχουμε πρωτοετείς φοιτητές, δεν είναι εικόνα αυτή του Πανεπιστημίου. Δεν έχω καμιά αντίρρηση αν είμαι υπεύθυνος, να καθίσω στο σκαμνί».

Σε σχέση με τον τραυματισμό της φοιτήτριας, της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πλέον είναι καλά. Όμως ο Πρύτανης έχει αποφασίσει να μην αφήσει το θέμα να «περάσει» έτσι.

Δήλωσε κατηγορηματικά πως στην επόμενη Σύγκλητο θα θέσει θέμα να ασκηθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Από την πλευρά του ο Δήμος δεν έχει κάνει το παραμικρό για τα αδέσποτα του Πανεπιστημίου. Ούτε φυσικά γι αυτά του Νοσοκομείου Ρίου.

Ωστόσο δηλώνει πως προχωρά τις διαδικασίες για το κυνοκομείο στο Δρέπανο. Αν τελικά υλοποιηθεί αυτό το έργο, τότε υπάρχουν ελπίδες και για το Πανεπιστήμιο.

Σε διαφορετική περίπτωση είναι βέβαιο, πως καθηγητές και φοιτητές του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πάτρας θα μένουν στο ίδιο έργο θεατές. Και θα κινδυνεύουν σε καθημερινή βάση με επιθέσεις… με δαγκώματα!

You may also like

Comments are closed.