Πάτρα: Οδός Κωνσταντινουπόλεως – Ο δρόμος που θυμίζει «Βαγδάτη»! ΦΩΤΟ

Facebook
Twitter
Η σημασία του έργου δεν δίνει άλλοθι για το ότι στη διάρκεια κατασκευής του δεν διασφαλίζονται: 1) Η ασφαλής διέλευση πεζών και 2) η όσο το δυνατόν ομαλή λειτουργία της εκεί αγοράς.

Του Αχιλλέα Ροδίτη

  • Μία γυναίκα με το μωρό της κάνει ελιγμούς για να διασχίσει το πεζοδρόμιο – εργοτάξιο σηκώνοντας το καροτσάκι στον αέρα, σαν πραγματικό κομάντο!
  • Ένας ηλικιωμένος περπατά στην Κωνσταντινουπόλεως και Φαβιέρου αλλά είναι αναγκασμένος να περπατήσει… μέσα απ’ τον δρόμο αφού το πεζοδρόμιο είναι εξ ολοκλήρου αποκλεισμένο, λόγω των έργων.
  • Η παρκαρισμένη μηχανή παραμένει καλυμμένη από παχύ στρώμα σκόνης, μέρες τώρα, δείχνοντας μας… πόση σκόνη εισπνέουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής!
  • Το ίδιο και το μηχανάκι μπροστά από ένα μαγαζί της οδού, το οποίο (μαγαζί) μοιάζει εγκλωβισμένο και κρυμμένο πίσω απ’ το εργοτάξιο, όπως και όλα τα υπόλοιπα καταστήματα.
  • Δύο φοιτήτριες περπατούν κάνοντας σλάλομ ανάμεσα στους λόφους άμμου, σε υπολείμματα οικοδομικών υλικών, σε εργαλεία και σε άκρως επικίνδυνα σκαμμένα σημεία επί του πεζοδρομίου. Κανονικά κι εκείνες… «έπρεπε» να περπατήσουν μέσα απ’ τον δρόμο!

Φυσικά η λέξη «έπρεπε» αποτελεί σχήμα λόγου προσδίδοντας το απαιτούμενο ειρωνικό στοιχείο στο πώς οι υπεύθυνοι των έργων διαμόρφωσαν στην πραγματικότητα σ’ έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Όπου, βέβαια, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα όντως μεγαλεπίβολο έργο, με τη διαφορά ότι η σημασία του έργου δεν δίνει άλλοθι για το ότι στη διάρκεια κατασκευής του δεν διασφαλίζονται:

  1. Η ασφαλής διέλευση πεζών
  2. Η όσο το δυνατόν ομαλή λειτουργία της εκεί αγοράς

Έτσι, απολύτως δικαιολογημένα οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες απευθύνουν κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης, τονίζοντας ότι κυριολεκτικά έχουν «γονατίσει» από την όλη κατάσταση.

6 1 5 3 1

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η ανακατασκευή πεζοδρομίων στην Κωνσταντινουπόλεως γίνεται στο πλαίσιο του έργου «OPEN MALL» που υλοποιείται κατόπιν επίμονων προσπαθειών του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών (διατέθηκαν στην πόλη μέσω του προγράμματος  1.900.000 €) και ο δήμος Πατρέων ανέλαβε ως Φορέας την διαμόρφωση πεζοδρομίων.

Όμως έχει ήδη παρέλθει τρίμηνο από την έναρξη των εργασιών και οι εργασίες συνεχίζονται…

Μάλιστα, ο Ηλίας Κωνσταντάτος, (από την δημοτική παράταξη «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ»), καταγγέλλει μέσω της «Πολιτείας» ότι διαπιστώνεται χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Πράγματι, πολλές από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα έχουν τραβηχτεί με διαφορά μιας ολόκληρης εβδομάδας και σε πολλά σημεία, με την εικόνα να είναι ακριβώς ίδια χωρίς την παραμικρή αλλαγή.

Όταν μάλιστα διανύσαμε εκπτωτική περίοδο, ενώ οδεύουμε προς την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, και… ουδέν νεότερον υπάρχει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

Επιπρόσθετα, το γεγονός εγείρει ερωτηματικά σε σχέση με αντίστοιχες εργασίες που άρχισαν και σε ένα άλλο σημείο της πόλης: Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου!

2 2 1 4

ΠΛΑΚΕΣ ΙΔΙΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΑΣΗΣ

Επιπλέον εκεί όπου ήδη έγιναν εργασίες παρατηρείται πως ο οδηγός όδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης, είναι ίδιου χρώματος με τις υπόλοιπες πλάκες. Κάτι που είναι σε αντίθεση με τις οδηγίες του σχετικού ΦΕΚ.

Εξαιτίας αυτού ο κ. Κωνσταντάτος καλεί το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας να παρέμβει ώστε να διαπιστωθεί, όπως λέει, αν είναι τεχνικά αποδεκτή η τοποθέτηση πλακών όδευσης ίδιου χρώματος/απόχρωσης για συμπολίτες με προβλήματα όρασης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top