ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: «Οδύσσεια» για 49χρονη που νόσησε από κορονοϊό

emvoliastiko kentro
Σε πραγματική «Οδύσσεια» έχει εξελιχθεί η υγειονομική περιπέτεια για την 49χρονη Πατρινή, Ιωάννα Σ., η οποία κινδυνεύει να βρεθεί ακόμα και χωρίς εργασία, όχι γιατί είναι «αρνητής» του εμβολίου αλλά επειδή έχει νοσήσει από κορωνοϊό και ως εκ τούτου δεν μπορεί -αλλά και δεν πρέπει να εμβολιαστεί- αφού έχει αναπτύξει αντισώματα για περίπου ένα 6μηνο.

Την περιπέτεια της κατήγγειλε και μοιράστηκε η ίδια με την «Πολιτεία», αναφέροντας ότι το αδιέξοδο άρχισε να εμφανίζεται μπροστά της, μετά την εφαρμογή των πολύ περιοριστικών μέτρων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά πολύ περισσότερο, από τη στιγμή που η Κυβέρνηση άρχισε να εφαρμόζει το καθεστώς της υποχρεωτικότητας.

Που ναι μεν αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα και δε τους υγειονομικούς εργαζομένους, ωστόσο δεν είναι κρυφό ότι έχουν υπάρξει ήδη αλληλεπιδράσεις και στον ιδιωτικό τομέα εργασίας.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Στο πλαίσιο αυτό, ο εργοδότης της κάλεσε την ίδια και το υπόλοιπο προσωπικό της επιχείρησης του να εμβολιαστεί εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου, ειδάλλως θα πρέπει να σταματήσουν οι συνεργασίες.

Η γυναίκα γνωστοποίησε αμέσως ότι δεν μπορεί να κάνει το εμβόλιο απλά και μόνο επειδή τον Φεβρουάριο είχε νοσήσει από κορωνοϊό και αφού έχει τα αντισώματα, δεν χρειάζεται ο εμβολιασμός της. Πέραν του γεγονότος ότι δεν πρέπει, σύμφωνα με τους ιατρούς, να εμβολιαστεί σε αυτή την περίπτωση.

ΝΟΣΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΣΗΛΕΥΘΗΚΕ

Το μόνο που δεν είχε, όμως, ήταν ένα επίσημο αποδεικτικό στοιχείο. Καθώς όταν νόσησε, κάτι που βεβαιώθηκε με διαγνωστικό τεστ, της συστήθηκε από τον ΕΟΔΥ όπου είχε τηλεφωνήσει και ενημερώσει σχετικά, να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι της και όχι να αποταθεί στο δημόσιο νοσοκομείο (όπως άλλωστε συστηνόταν κι έτσι έπρατταν όλοι όσοι νόσησαν χωρίς βαριά συμπτώματα).

Η 49χρονη απευθύνθηκε σε Εμβολιαστικό Κέντρο της Πάτρας, για να ζητήσει πιστοποιητικό μη εμβολιασμού της και εκεί της απάντησαν ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον εκτός εάν τους προσκομίσει έγγραφο νοσοκομείου από το οποίο να αποδεικνύεται πως είχε νοσηλευτεί από κορωνοϊό.

Επί της ουσίας, η Πατρινή εργαζόμενη εγκλωβίστηκε εξαιτίας κενού γράμματος του νόμου και των συστάσεων της ίδιας της Πολιτείας.

Μεταξύ των όσων ίσχυαν, τότε, και των όσων ισχύουν σήμερα. Παρόλη την ευθύνη του κράτους, όμως, η 49χρονη καλείται να προσπεράσει τον σκόπελο μόνη της, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την θέση εργασίας της χωρίς όμως να ρισκάρει προχωρώντας σε εμβολιασμό της.

ΑΧ.ΡΟ.

 

You may also like

Comments are closed.