ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι απατεώνες βρήκαν τον… δάσκαλό τους!

2 3

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Οι απάτες δεν έχουν τελειωμό, από επιτήδειους που προσπαθούν να μπερδέψουν τα υποψήφια θύματα τους κάνοντας τα να πιστέψουν σε μια «σίγουρη» αγορά αλλά αντί αυτής τελικώς βρίσκονται να χάνουν τα χρήματα τους από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ωστόσο αυτή η τακτική ανατράπηκε εντελώς στην περίπτωση του συμπολίτη πατρινού ναυτικού και πολύ γνωστού ως παλαιότερου επιχειρηματία της τοπικής εστίασης, Νίκου Δρόσου, (κεντρική φωτογραφία), στο πρόσωπο του οποίου οι εν δυνάμει απατεώνες βρήκαν εν τέλει τον… δάσκαλο τους!

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες περίπου, όταν ο συμπολίτης ανέβασε στο διαδίκτυο μια μικρή αγγελία για μια παλιά μηχανή Honda που αποφάσισε να πουλήσει για ανταλλακτικά, όπως διευκρίνιζε στην ανάρτηση του. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη αλλά μεταξύ όσων έσπευσαν να του τηλεφωνήσουν ήταν και δύο άγνωστα άτομα που του παρουσιάστηκαν ως πατέρας και γιος, που δήθεν είχαν συνεργείο και ήθελαν τη συγκεκριμένη μηχανή εναγωνίως.

«Για κάποιο λόγο τους υποπτεύθηκα σχεδόν αμέσως, γιατί μόλις τους είπα να έρθουν να δουν τη μηχανή, άρχισαν να μου λένε… ‘όχι, θα βάλουμε τα μισά χρήματα τώρα στο λογαριασμό σου’ και κάτι τέτοια, περίεργα…», λέει ο κ. Δρόσος στην «Πολιτεία» εξιστορώντας το περιστατικό. Μάλιστα δεν μπήκαν καν στον κόπο να παζαρέψουν την τιμή.

Συμφώνησαν αμέσως και του ζήτησαν το IBAN της τράπεζας του για να δει τα χρήματα. «Τους το έστειλα για να δω πού το πάνε και μετά άρχισαν να μου ζητούν να μπω στην εφαρμογή e-banking και να τους πω το username και το password, διότι υποτίθεται ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα και έπρεπε να ‘ξεκολλήσει’ όπως μου είπαν», περιγράφει ο κ. Δρόσος ο οποίος απλά επιβεβαίωσε μέσα του πως επρόκειτο για προσπάθεια εξαπάτησης του.

unnamed file 2

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Δεν δίστασε όμως στο μεταξύ να ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές, με την υπόνοια της απάτης, απ’ αυτές που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, με θύματα ανυποψίαστους Πατρινούς και με χιλιάδες ευρώ που έχουν κάνει «φτερά» από τραπεζικούς λογαριασμούς…

Βέβαια για να κερδίσει χρόνο προσπάθησε να τους καθυστερήσει με διάφορες δικαιολογίες και τεχνάσματα, μέχρι που τους έδινε λάθος κωδικούς και username απλά και μόνο να παιδεύονται και να χάνουν χρόνο. Και στο τέλος τους έστειλε το μήνυμα με αρκετή δόση χιούμορ: «Φιλαράκια είσαστε γνωστοί και πέσατε σε άλλον απατεώνα, σας έρχονται…».

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν τελικά οι διωκτικές αρχές έβγαλαν… άκρη με την υπόθεση, σίγουρα όμως οι εν λόγω επιτήδειοι θα το… ξανασκεφτούν να εξαπατήσουν τον συγκεκριμένο ή όποιον άλλο.

You may also like

Comments are closed.