ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Οι «δημοφιλείς» περιοχές για τους δράστες που χτυπούν ΑΤΜ

atm21847 768x480 1
Περιοχές όπως η Οβρυά, αλλά και όπου υπάρχει άμεση σύνδεση με την μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας, επιλέγουν να δρουν οι δράστες ανατίναξης των ΑΤΜ.

Και όπως προκύπτει τις περισσότερες φορές είναι άνδρες που δεν διαμένουν στην Πάτρα και γι’ αυτό το λόγο σχεδιάζουν τις επιθέσεις τους σε σημεία, που μπορούν γρήγορα να διαφύγουν προς διάφορες περιοχές εκτός Νομού.

Και μπορεί οι δράστες που επιτέθηκαν στο ΑΤΜ του Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος στην Οβρυά να μην κατάφεραν να πάρουν χρήματα, έχουν όμως προηγηθεί επιτυχείς για άλλους επιθέσεις, τόσο στην ίδια περιοχή (ΑΤΜ στο Σούπερ Μάρκετ Ανδρικόπουλος), όσο και στον κόμβο της Περιβόλας (τρία ΑΤΜ στο Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης).

Οι συγκεκριμένες περιοχές απασχολούν τους επιτελείς της τοπικής Αστυνομίας, οι οποίοι γνωρίζουν πως ανά πάσα ώρα υπάρχει ενδεχόμενο τα Τραπεζικά ΑΤΜ να χτυπηθούν από διερχόμενους, οι οποίοι ασφαλώς γνωρίζουν τα κατατόπια και ξέρουν τους δρόμους άμεσης διαφυγής.

Και φυσικά δεν θα επέλεγαν ποτέ να στοχοποιήσουν τραπεζικά ΑΤΜ που βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο της πόλης, αφού αυτό θα δυσχέραινε το σχέδιο της διαφυγής τους.

Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν πως έχουν εδώ και πολύ καιρό αυξηθεί οι περιπολίες των αστυνομικών στις προαναφερθείσες περιοχές, ιδιαίτερα τις περιόδους, που τα ΑΤΜ είναι φορτωμένα με χρήματα προκειμένου να εξυπηρετούνται συνταξιούχοι, δηλαδή τις ημέρες που καταβάλλονται οι συντάξεις.

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως οι εντολές στους αστυνομικούς είναι συγκεκριμένες και πρωτίστως αφορούν σε προληπτική δράση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής περιστατικά, οι κλέφτες των ΑΤΜ είναι άτομα που ανάμεσα στα μέτρα που έχουν λάβει πριν ενεργήσουν, είναι και η κατοχή βαρέως οπλισμού. Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση της Περιβόλας, ήσαν οπλισμένοι με καλάσνικοφ.

Το γεγονός αυτό, αν συνυπολογιστούν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούνται οι επιχειρήσεις των επιθέσεων («προχωρημένες» ώρες και ελλιπής φωτισμός) ενισχύει τα μέτρα και τους κανόνες αυτοπροστασίας των αστυνομικών, διότι πάντα προέχει η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.

Η Αστυνομία άλλωστε έχει πάντα τους τρόπους να εντοπίζει τους περισσότερους από τους δράστες, χρησιμοποιώντας τα δίκτυα των πληροφοριών της έστω και αν παρέλθει κάποιο χρονικό διάστημα από την πράξη.

ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ

Την περασμένη Δευτέρα σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, έκρηξη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι στην Πάτρα, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτες και φορώντας κράνη, μετέβησαν σε σούπερ μάρκετ, όπου προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν εκρηκτική ύλη και κατάφεραν πιθανότατα να διαφύγουν προς την κατεύθυνση της Περιμετρικής.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών τους αναζητούν, έχοντας συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας τόσο του Σούπερ Μάρκετ, όσο και άλλων σημείων απ’ όπου πιθανότατα να διέφυγαν.

 

 

You may also like

Comments are closed.