ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Οι δύο άνδρες κατέστρεφαν ότι έβρισκαν μπροστά τους

Facebook
Twitter

Του Νίκου Σύφαντου

Δύο σοβαρά περιστατικά έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα με διαφορά μίας ημέρας το ένα από το άλλο. Πρόκειται για συμβάντα που συνήθως δεν παίρνουν μεγάλες διαστάσεις πλην όμως χρειάζονται ειδική διαχείριση από τους αστυνομικούς που τα αντιμετωπίζουν, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουν μοιραία κατάληξη.

Και στις δύο περιπτώσεις, δύο άνδρες ηλικίας 46 και 33 ετών αντίστοιχα κινούμενοι στην Ελευθερίου Βενιζέλου και στην Ακρωτηρίου, έσπαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, σκορπώντας τον τρόμο σε περαστικούς και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρώτος έδρασε το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου και ο δεύτερος την επόμενη νύχτα. Μάλιστα και οι δύο εκτός από πινακίδες και άλλα σταθερά αντικείμενα, κατέστρεψαν και αυτοκίνητα. Η παρέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση αφού περαστικοί και κάτοικοι ενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Με ιδιαίτερη προσοχή και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο δεύτερο και στο τρίτο αστυνομικό Τμήμα αντίστοιχα. Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» και στις δύο περιπτώσεις ζητήθηκε από ειδικούς ψυχιατρική εκτίμηση και οι δύο άνδρες στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Νοσοκομεία για νοσηλεία.

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Όπως αναφέρει αξιωματικός στην «Πολιτεία» τέτοιες περιπτώσεις έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν την Ελληνική Αστυνομία και η διαχείρισή τους πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή τόσο για την ακινητοποίηση του δράστη, όσο και για την ασφάλεια των αστυνομικών που επιχειρούν στο πεδίο.

Πρέπει να σημειωθεί πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η αντιδράσεις των ατόμων που καταδιώκονται δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν με αποτέλεσμα κάθε κίνηση των αστυνομικών να γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και με εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων κανόνων

Πρόκειται για άτομα που εκδηλώνουν διαταραχή στη συμπεριφορά τους και έτσι δεν είναι προβλέψιμες οι αντιδράσεις τους. Στην ουσία από την εκκίνηση της επιχείρησης μέχρι την ακινητοποίησή τους χρειάζεται ψυχραιμία και ψύχραιμες αντιδράσεις των αστυνομικών.

Και το ίδιο πρέπει να ισχύει και κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, έως ότου παραληφθούν από τις εξειδικευμένες κλινικές για νοσηλεία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top