Πάτρα: Οι Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. απέδειξαν, πόσο πολύτιμοι είναι…

Facebook
Twitter
3) ΔΕΞΙΑ ερυθρος σταυρος (3) (1)

του Αχιλλέα Ροδίτη – 

Για άλλη μία φορά οι Ερυθροσταυρίτες της Πάτρας απέδειξαν ότι εκτός από πανταχού παρόντες, είναι και άνθρωποι με γνώση και ικανότητες. Δεν υπήρξε περιττή η παρουσία τους, την περασμένη Τρίτη, στο Γηροκομειό, από την πρώτη κιόλας ώρα που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά. Ο χώρος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, εκτός από πυροσβέστες και αστυνομικούς, γέμισε και από ανθρώπους με ερυθρόλευκες στολές με το σήμα του Σταυρού, σήμα κατατεθέν του Ερυθρού Σταυρού.

 

3) ΔΕΞΙΑ ερυθρος σταυρος (2) (1)

 

Με πρώτη την ίδια την Πρόεδρο του Παραρτήματος Πάτρας του Ε.Ε.Σ. κα Τάνια Κανελλοπούλου. Και να ακολουθούν ομάδες από τα δύο καλύτερα και άρτια εκπαιδευμένα Τμήματα του Ερυθρού Σταυρού, το Τμήμα Νοσηλευτικής και το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών.

 

 

 

3) ΔΕΞΙΑ ερυθρος σταυρος (4) (1)
Η Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Πάτρας Τάνια Κανελλοπούλου με τον Αν. Π.Δ.Ε. Χαράλαμπο Μπονάνο

Πρόκειται, μάλιστα, για δύο Τμήματα που έχουν δώσει πολλά στο κοινωνικό σύνολο και μάλιστα η Πάτρα θεωρείται πρωτοπόρα και από τις πιο σπουδαίες πόλεις όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης των μελών της. Οι ομάδες των Εθελοντών του τοπικού Ε.Ε.Σ. διασκορπίστηκαν ανάλογα με τις αρμοδιότητες και οι μεν Εθελοντές Σαμαρείτες έφθασαν στην «πρώτη γραμμή» της φωτιάς συνδράμοντας αποτελεσματικά στις προσπάθειες κατάσβεσης από τους Πυροσβέστες.

Ενώ οι Νοσηλεύτριες έσπευσαν να παράσχουν σημαντικές Πρώτες Βοήθειες σε πολίτες. Μεταξύ αυτών και σε έναν Πυροσβέστη ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα απ’ την «επαφή» του με τη φωτιά. Μετρούσαν οξυγόνο σε πολίτες, βοήθησαν ηλικιωμένους και φυσικά πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια της επιτυχημένης εκκένωσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Άπαντες επέδειξαν χαρακτηριστική και αξιοπρόσεχτη επαγγελματική ψυχραιμία!

3) ΔΕΞΙΑ ερυθρος σταυρος (1) (1)

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top