ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Οι φοιτητές κρατούν ψηλά την Εστίαση – 73 νέα καταστήματα το 2022

Facebook
Twitter
Αποκαλυπτικά στοιχεία από το Επιμελητήριο Αχαΐας, αποτυπώνουν την προτίμηση των νέων επιχειρηματιών στον κλάδο.
  • Για ποιον λόγο η Πάτρα έχει γεμίσει καφετέριες;
  • Πως είναι δυνατόν η «πίτα» να μοιράζεται σε ακόμη περισσότερους παρά τα υψηλά ενοίκια;

Έρευνες συνεχίζουν να υποδεικνύουν σήμερα πως οι Έλληνες, με ποσά επένδυσης μέχρι 100.000 ευρώ βλέπουν τον χώρο της Εστίασης ως τον πλέον προσοδοφόρο! Με τη μέθοδο του franchising, μια μέθοδο που δείχνει αντοχή στην εποχή της κρίσης, είτε προχωρώντας στην ίδρυση ατομικής επιχείρησης με δικό τους «brandname»!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις συγκεντρώνει η κατηγορία «Εστίαση – Τρόφιμα» (35,48%), η οποία συνεχίζει να αποτελεί τον κύριο στόχο των επενδυτών. Ακολουθούν οι κατηγορίες «Παροχή Υπηρεσιών» (21,90%), «Διάφορα» (15,95%) και «Υγεία – Oμορφιά» (10%).

Σημαντικά ποσοστά παρουσιάζουν οι κατηγορίες «Ένδυση – Υπόδηση – Αξεσουάρ» (8,33%) και «Οικιακός Εξοπλισμός» (3,34%). Η «Εκπαίδευση – Επιμόρφωση» (5%), ενώ αποτελεί μέρος της Παροχής Υπηρεσιών, συγκεντρώνει σημαντικό ποσοστό ενδιαφέροντος και αναλύεται ξεχωριστά.

Tα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «Πολιτεία» από το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι ενδεικτικά. Από την αρχή του 2022 μέχρι και τα τέλη Ιουλίου μόνο στον κλάδο της εστίασης έχουμε 73 εγγραφές και 12 διαγραφές. Άρα άλλα 61 τέτοια καταστήματα προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα.

Μόνο στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου (από την Κολοκοτρώνη μέχρι την Τριών Ναυάρχων), λειτουργούν πάνω από ογδόντα επιχειρήσεις εστίασης.

Εξυπακούεται ότι το κομμάτι του πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου από την Αγ. Νικολάου μέχρι και την Παντανάσσης τα καφέ και τα τραπεζάκια κυριαρχούν.

Πλέον ο πεζόδρομος «ανοίγεται» και προς το κομμάτι του πέραν της Γούναρη (προς Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα).

Η Αγίου Νικολάου έχει υποστεί πτώση σε αριθμό καφέ ενώ η Ηφαίστου συνεχίζει την κυριαρχία στον κλάδο των «μεζέδων». Όπως και η Ανω Πόλη γύρω από τις σκάλες.

TΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ SITES ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Όπως προτείνουν μάλιστα διάφορα φοιτητικά sites για χαλαρό καφέ με θέα και δροσιά, η Μαρίνα της Πάτρας είναι ιδανική ειδικά το ηλιοβασίλεμα. Για να κοζάρεις κόσμο οι καφετέριες στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου και της Ρήγα Φεραίου είναι σαφώς καταλληλότερες ενώ η Γεροκωστοπούλου μαζεύει πιο… alternative κόσμο.

Οι «εναλλακτικοί» πάνε για καφέ στην Πλατεία Όλγας και τον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου. Αν είσαι κυριλέ και σου αρέσουν τα μπουζούκια, να πας στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, στην Παραλία και το Ρίο, όπου θα βρεις τα καλύτερα μέρη για διασκέδαση για εσένα.

Αν πάλι είσαι ιδεολόγος και γουστάρεις φάση «μπύρα από περίπτερο», τότε θα αράξεις στα σκαλάκια στη Γεροκωστοπούλου, στην Πλατεία Γεωργίου Παπανδρέου ή στην Πλατεία Όλγας. Στην Τριών Ναυάρχων θα βρεις τέλεια «φαγάδικα» και «τσιπουράδικα», ενώ στην Ερμού και την Άνω Πόλη θα βρεις «ροκάδικα». Η Ηφαίστου έχει ανέβει και επίσης προσφέρεται για μεζέδες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top