ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Όλα τα στοιχεία δείχνουν μια νέα αύξηση των δικαιούχων του ΚΕΑ

Facebook
Twitter

Η φτώχεια και η ανεργία καλά κρατούν στην Πάτρα, με ένα σημαντικό ποσοστό των δημοτών της αχαϊκής πρωτεύουσας να παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και να έχουν κάνει τα χαρτιά τους για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Για τους δικαιούχους του ΚΕΑ έχει ξεκινήσει ήδη να φτάνει το μήνυμα που τους ζητάει να ξανακάνουν τα χαρτιά τους, τονίζοντας τους ότι έχει λήξει το προηγούμενο και θα πρέπει να το ανανεώσουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Κοινωνικού Οργανισμού, αλλά και της αρμόδιας αντιδημαρχείας Υγείας και Πρόνοιας ο αριθμός των δημοτών της Πάτρας που παίρνει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ξεπερνάει πλέον τους 20.000.

Υπάρχει δηλαδή μια αυξητική τάση σε σύγκριση με μια πενταετία πριν όπου ο αριθμός των δικαιούχων του ΚΕΑ έφτανε κατά προσέγγιση τους 14 με 15.000.

Οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό από αυτό των 20.000 δικαιούχων του ΚΕΑ, δεν έχουν άλλο εισόδημα και παίρνουν το μεγαλύτερο ποσό που δικαιούνται από το συγκεκριμένο επίδομα.

Φορολογικά δείχνουν δηλαδή ότι βρίσκονται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας. Στο μεταξύ οι αιτήσεις των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν παρουσιάσει μια αύξηση της τάξεως του 2% με 3% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Ολοκληρωμένα συμπεράσματα όμως θα εξαχθούν κατά την περίοδο του Πάσχα όταν ο Κοινωνικός Οργανισμός θα κληθεί να μοιράσει φαγητό για τους ανθρώπους αυτούς που δυσκολεύονται να τα βγάλουν εις πέρας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top