ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν για rapid test για να εισέρχονται στα αστικά λεωφορεία!

rapid test
Μπλόκο σε όλους τους ανεμβολίαστους πατρινούς μαθητές για τις μετακινήσεις τους βάζει το ΦΕΚ που αφορά τον νέο τρόπο μετακινήσεων. Οπως αναφέρει το σχετικό άρθρο ακόμη και τα παιδιά από 12 ετών και άνω για να μπορούν να μετακινηθούν με τα αστικά λεωφορεία θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 48 ώρες πριν , το οποίο θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους!

Συγκεκριμένα, το σχετικό άρθρο στο ΦΕΚ αναφέρει ξεκάθαρα ότι «οι ταξιδιώτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10, αντιστοίχως, ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφοράς (όπως αεροπλάνα, πλοία, σιδηρόδρομο, λεωφορεία, αστικά ή υπεραστικά ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ), υποβάλλονται έως 48 ώρες πριν το ταξίδι τους σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού çovid-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη».

 

Επισημαίνεται μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και τους ανηλίκους από 12 ετών και πάνω. Η μοναδική ηλικιακή κατηγορία που εξαιρεί το εν λόγω άρθρο είναι τα παιδιά έως 11 ετών, τα οποία για τη μετακίνησή τους μπορούν να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) που πραγματοποιείται έως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού τους.

You may also like

Comments are closed.