ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πάτρα: Ολοταχώς για αθώωση πάει ο παιδίατρος που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος του παιδιού του

Facebook
Twitter
vrefos-rodos-873x432

Ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πύργου ζήτησε στην πρότασή του να αθωωθεί ο παιδίατρος από την Πάτρα που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος του γιου του, όταν αυτό ήταν βρέφος.
Είναι μια δίκη με τεράστιο ενδιαφέρον για την Πάτρα, γιατί ο κατηγορούμενος είναι πολύ γνωστός παιδίατρος, που εργαζόταν στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και έχει «αποταχθεί» όσο διαρκεί η δίκη.Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος, κάτι που σημαίνει πως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι μεγάλες. Θα εξαρτηθεί, βεβαίως, την ερχόμενη εβδομάδα από την ετυμηγορία των ενόρκων και των δικαστών.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, όσον αφορά την αγόρευση του εισαγγελέα, είναι ότι «αγνόησε» τις δύο από τις τρεις πραγματογνωμοσύνες ειδικών επιστημόνων και αποδέχθηκε ως ορθή μόνο την τρίτη! Για όσους παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία, ήταν ιδιαίτερα σύνθετη, κυρίως στο κομμάτι των καταθέσεων των ψυχιάτρων.

Με μια εμπεριστατωμένη και αναλυτική αγόρευση, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορούμενου πατέρα ως προς το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, αποδομώντας πλήρως το κατηγορητήριο που βαραίνει τον παιδίατρο.

Ουσιαστικά, θεωρεί πως η μητέρα έστησε πλεκτάνη στον πατέρα για να του κόψει την επικοινωνία με το παιδί τους!

Αγορεύοντας για περισσότερα από 45 λεπτά, έκανε λόγο για μια μεθοδευμένη ιστορία από την πλευρά της μητέρας του βρέφους που προχώρησε στην καταγγελία για ασέλγεια κατά του πρώην συζύγου της σε βάρος του γιού τους, όταν ο πατέρας της είπε ότι θέλει να χωρίσουν, με σκοπό να αποκλείσει τον πατέρα από την επικοινωνία και τη σχέση με το παιδί.
Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες προς τις Αρχές και τους πραγματογνώμονες, αναφέροντας πως εάν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, ο παιδίατρος δεν θα έχει φτάσει να είναι κατηγορούμενος, με συνέπειες τόσο στην επαγγελματική όσο και στην κοινωνική του ζωή.

Αναπτύσσοντας την απαλλακτική πρότασή του, αναφέρθηκε και στο βίντεο, που είναι το βασικότερο ενοχοποιητικό στοιχείο κατά του κατηγορούμενου, στο οποίο απεικονίζεται ο πατέρας με το βρέφος, με τον πρώτο να φιλά το παιδί του και μια γενικότερη επαφή του προσώπου του παιδίατρου με την περιγεννητική–περιπρωκτική περιοχή του ανήλικου παιδιού του, λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση τα όσα ειπώθηκαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΜΟΔ δεν επιβεβαιώνονται από το υλικό αυτό.

Αυτό που φαίνεται από το βίντεο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν αποτελεί σεξουαλική κακοποίηση, αλλά διακρίνεται ένας πατέρας που ασχολείται και παίζει με το παιδί του όπως θα έκανε κάθε άλλος πατέρας, ακόμα και με μια δόση υπερβολής. Μάλιστα, τόνισε πως επρόκειτο και για έναν «ανυποψίαστο πατέρα», γιατί καταγραφόταν από μια κρυφή κάμερα που είχε εγκαταστήσει η πρώην γυναίκα του.
Οσον αφορά τις πραγματογνωμοσύνες που αναφέρονταν σε σεξουαλικές πράξεις, ο εισαγγελέας τις χαρακτήρισε «αναξιόπιστες» και εκτίμησε ότι η τρίτη κατά σειρά και τελευταία πραγματογνωμοσύνη ψυχίατρου που ήταν διορισμένος από την ανακρίτρια Πατρών ήταν η μόνη σοβαρή και πλέον καταλυτική, που οδήγησε στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου.

Ο ψυχίατρος του οποίου η κατάθεση-πραγματογνωμοσύνη έπαιξε καίριο ρόλο για την πρόταση του εισαγγελέα, είναι ο Γιάννης Στρατούλιας. Τη δική του κατάθεση έλαβε υπ’ όψιν του ο εισαγγελέας στην αθωωτική του πρόταση, λέγοντας πως ο παιδίατρος πρέπει να αποδοθεί «λευκός» στην κοινωνία, χωρίς το στίγμα του σεξουαλικού κακοποιητή και πως το μοναδικό θύμα της υπόθεσης είναι το παιδί.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του επικουρικού γιατρού, με την ειδικότητα του παιδίατρου, που κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος του παιδιού του, όταν αυτό ήταν βρέφος, είχε παραπεμφθεί για κακουργήματα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι κακουργηματικές πράξεις που είχαν αποδοθεί στον κατηγορούμενο αφορούν γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών εξ αίματος, κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είδε για πρώτη φορά το «φως» της δημοσιότητας το 2018, όταν η καταγγέλλουσα μητέρα και πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου υποστήριξε πως ο παιδίατρος απεικονίζεται σε οπτικό υλικό να ασελγεί στο παιδί τους, εκτός του νοσοκομείου και όχι στο πλαίσιο κάποιας εξέτασης.

Ο τότε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει από τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, όπου ο κατηγορούμενος υπηρετούσε ως γιατρός, να συγκληθεί ΔΣ και να ληφθεί απόφαση με βάση το δημόσιο συμφέρον, σχετικά με την απομάκρυνσή του. Τελικά, η απόφαση που ελήφθη τον Οκτώβριο του 2021, ήταν να διακοπεί η σύμβαση του γιατρού με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top