ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Πανηγύρισε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στην Ανθούπολη

yxwwjcpqfk650877d532603

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στην Ανθούπολη, η δεσποτική Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Πρόκειται για μεγάλη Δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται η διπλή ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού, όπου μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός.

Στην Ιερά πανήγυρη της Μονής Τιμίου Σταυρού, πλήθος πιστών συνέρρευσαν από την παραμονή της εορτής, 13 Σεπτεμβρίου όπου ετελέσθη ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία.

Την κυριώνυμη ημέρα χοροστάτησε, προέστη στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος συμπαραστατούμενος του Αρχιμανδρίτη π. Γερβασίου Παρακεντέ.

Η Ιερά Πανήγυρη “έκλεισε” με το μεθεόρτιο Εσπερινό, τους χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού και Θείο λόγο από τον Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Παρακεντέ.

Ευχόμαστε η Χάρης και η Δύναμης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να σας συνοδεύει πάντα αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού στην Ανθούπολη Πατρών.

wdsciujptb65087797ef17b
dusnpsazsz650877a4e952e

You may also like

Comments are closed.